Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden 8 takımın katıldığı Özgecan Basketbol Turnuvası'nın şampiyonu, final maçında İstanbul Üniversitesi'ni 94-91 yenen Canik Belediyespor oldu.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın da izlediği Edip Buran Spor Salonu'ndaki final karşılaşması, karşılıklı basketlerle başladı. İlk 5 dakikası dengeli geçen karşılaşmada İstanbul Üniversitesi, Sasa Cadjo ile üst üste bulduğu sayılarla ilk periyodu 25-16 önde kapattı.

İkinci çeyrekte toparlanan Canik Belediyespor, periyodun ilk bölümünde bulduğu sayılarla farkı kapattı. Pota altında Eshaya Murphy ve Luca Ivankovic ile etkili olan Canik Belediyespor, devreyi 48-35 önde kapattı.
Canik Belediyespor, karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde de etkili oyunu sürdürerek skoru 61-47 yaparak farkı arttırdı. Maçın ilerleyen dakikalarında İstanbul Üniversitesi, Jordan Hooper ile aradaki farkı kapatmaya çalışsa da Canik Belediyespor rakibi karşısında üstünlüğünü korudu ve üçüncü periyodu 67-63 önde tamamladı.

Karşılaşmanın son periyodu ise başa baş mücadeleye sahne oldu. İki takım da pota altında etkili performans sergiledi. Büyük bir heyecana sahne olan son çeyrekte İstanbul Üniversitesi, son saniyelerde La Tanya White'ın attığı basketle durumu 86-86'ya getirdi ve maçın normal süresi bu sonuçla bitti.

Uzatma periyodunda rakibine oranla etkili bir oyun sergileyen Canik Belediyespor, karşılaşmadan 94-91 galip ayrıldı.
Bu sonuçla Canik Belediyespor, turnuvayı ilk sırada tamamlarken İstanbul Üniversitesi ikinci sırayı aldı.
Editör: Barış Köksal