Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Göktaş ve beraberindeki heyet Aslan ailesinin Barış Mahallesi'ndeki evine geldi. Burada heyetle birlikte aileye başsağlığı dileklerini ileten Göktaş, ailenin acılarını paylaştı. Heyette bulunan Koza Yardımcı, Bakırköy Belediyesi tarafından yaptırılan Özgecan Kadın Danışma Evi'nin temsili anahtarını aileye verdi. Ziyarette ayrıca Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu cep telefonu ile aileye baş sağlığı dileklerini iletti.

"KADIN OLMADAN EVRENSELLEŞMENİN MÜMKÜN OLMADIĞINA İNANIYORUM"

Ziyarette konuşan baba Mehmet Aslan, bu evden ve ziyaretten dolayı teşekkür ederek, "Özgemizin adının böyle bir şekilde ölümsüzleştirilmiş olması bizleri mutlu etmiştir. Duyarlı olan bütün insanlara teşekkür ediyoruz. Dünyanın yaşanılabilir bir yer olması için barış içinde, mutluluk içinde, güven içinde bir yer olabilmesi için kadınlara bundan sonra yeteri kadar bir değer vermeye maalesef bende bir erkek olmama rağmen başarabiliriz. Çünkü kadın olmadan evrenselleşmenin mümkün olmadığına inanan bir insanım. Dünyadaki gücün mükemmel uyumu ile huzur ve mutluluğun tesis ve temin edilebileceğine inanıyorum. Bu anlamda Özgemin çok güzel idealleri, çok güzel bir hayali vardı. Biz biraz da Allah'un lütfü ihsanı ile kendimize misyon edinmiştik. İnsanların bilinç seviyesinin daha üst seviyelere çıkartılması, tekamül seviyelerinin daha insancıl, daha şevkatçıl olabilmesi için bir hayalimiz vardı. Bu hayalimizin gerçekleşmiş olması böyle şekilde tecelli ederek gündeme gelmiş olması da bir acımızı daha hafifletiyor" dedi.

"İNSANLAR HAYALLERİN GERÇEKLEŞECEĞİNE İNANMIYOR"

Kızının çok farklı bir yeteneğinin olduğunu vurgulayan Aslan, "Çok araştırmacı, çok soru sorardı. Bıraksam herhalde uçup gidecekti. Her şeyi hemencecik yapmak istiyordu, hemen hayallerini gerçekleştirmek istiyordu. O anlamda farklı bir boyuttaydı. Sürekli takip ediyordum. Hem bilgi dağarcığını hem psikolojik durumunu hem de ruhsal durumunu sürekli kontrol altında tutuyordum. Tek hedefi bu toplumdaki, bu dünyadaki malum acıların, savaşların, göz yaşlarının, ıstırapların olduğu bu dünyada her insan gibi oda çok büyük bir rahatsızlık hissediyordu. Kendine öyle bir misyon edinmişti. Birçok insanın artık bu dünyada hayal bile kurmaktan vazgeçtiği şeyleri o küçücük kalbinde, yüreğinde büyüttü. Gerçekten samimi olarak söylemek istiyorum ki maalesef ki dünyanın bir realitesi var. Bu realite gereği insanlar verilmiş olan aklı sadece maddesel yönünü kullanmak zorunluluğu içinde. Hayallerin gerçekleşebileceğine pek inanmıyorlar. Ben şuna inanıyorum. Bu dünyada kişinin varlığı, olsa da olmasa da o hayal muhakkak gerçekleşiyor. O görevi, o misyonu birileri bir bayrak devri gibi alıyordu. Hayaller insanların kalplerine girmediği müddetçe ruhun bir şeyleri gerçekleştirmesi mümkün değil. Yıllar boyunca gerek Türkiye'de gerek dünyada sadece hayallerini gerçekleştirmek için bıkmadan, usanmadan, vazgeçmeden, yorulmadan, pes etmeden çalışan milyonlarca insan var. İnsanlar bir tarafı yıkarken hayalleri olan insanlar yıkılmış olan tarafı tekrar var ediyor. Ben başarının Allah'ın yardımı ile olacağına inanan biriyim. Allah'ın yardımı olmadan hiçbir şeyin başarılması mümkün değil. Her şey takdiri ilahi" diye konuştu.

"SADECE ALLAH'TAN İSTEDİKLERİM GERÇEKLEŞTİ"

İnsanlardan istedikleri bir şeyin aslında Allah'ın dilemesi ile gerçekleştiğini öğrendiğinin altını çizen Aslan, "Allah dilemediği müddetçe isteyemezsiniz. Ben çok insandan çok şeyler istedim. Ama sadece Allah'tan istediklerim gerçekleşti. Bunu da yine aklımda, kalbimde, gönlümde, vicdanımda o bilgiyi, o saf düşünceyi barındıran insanlar vasıtasıyla gerçekleştiğini gördüm. Şüphesiz ki bizim acımızı paylaşan insanların ne kadar yüce görünümlü, ne kadar güzel insanlar olduğunu da umarım bu Türkiye'de ve dünyada yaşayan birçok insan görmüştür. Sadece iyi niyetle saf temiz duygularla atılmış olan bir adamın hedefe varmaması için hiçbir engel yoktur. Hiçbir maddenin, hiçbir maddi gücün gerçekleştiremeyeceği bir olayı, bir olguyu Allah'ın hikmeti sayesinde hemen gerçekleşebiliyor. Sadece karşısındaki yada sadece yanındaki en yakınındaki insanının mutluluğu için çalışan bir insan zaten bütün herkesin mutluluğu için çalışmış oluyor. Kendisi için değil sadece karşısındaki insan için. Herkes bunu yaparsa zaten herkes mutlu olur. Öbür türlü maalesef bugün ego diye tabir edilen insanları farkına bile varmadıkları bir şekilde küçücük bir negatif duygunun dışarıya çıktığında nasıl bir atom bombası yarattığını farkında değiller" şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal