MTB Başkanı Özdemir, yazılı bir açıklama yaparak, 7 Haziran seçimlerinde Meclis’e giren Mersin’in yeni milletvekillerinden beklentilerini açıkladı. Yeni dönemde, milletvekillerinden öncelikli beklentilerinin, esas görevleri olan ve anayasada belirtilen yasama ile ilgili görevlerini yaparken, aynı zamanda Mersin’in sorunlarının çözümü için de çaba göstermeleri olduğunu vurgulayan Özdemir, Ankara’da görev yapacak milletvekillerinin, Mersin ile bağlantılarını mümkün olduğunca güçlü tutmalarının, Mersin’e hizmet yolunda bir ön şart olduğunun altını çizdi. Özdemir, bu çerçevede milletvekillerinin Mersin yerel medyasını mümkün olduğunca yakından takip etmelerinin, vatandaşlarla Ankara’da görüşmek yerine, Mersin’e düzenli olarak ziyaretler yaparak, irtibat ofisleri oluşturulmaları ve kentin kanaat önderi konumunda bulunan kişi ve kurumlarıyla devamlı irtibat halinde olmalarının çok yararlı olacağını kaydetti.

“DAR HALKA MÜDAVİMLERİ EN ÇOK MİLLETVEKİLLERİNE ZARAR VERİR”

Milletvekillerini, etraflarında oluşacak kişilere karşı da uyaran Özdemir, “Önemli görevlere seçilen kişilerin etrafında dar bir halkanın oluşması, Türk siyasetinin bir gerçeği haline gelmiştir. Bu tür halkaların müdavimi olan bazı kişilerin yaptıkları yanlış işler, en çok milletvekillerimize zarar vermektedir. Ayrıca, bu tür kişiler milletvekillerimizin toplumun geniş kesimleri ile bağlantı kurmalarının önünde bir engel oluşturmaktadır. Bu konuda, milletvekillerimizin azami dikkati göstereceklerine ve sahip oldukları basiret ve feraset ile bu tür sorunlara fırsat vermeyeceklerine inanıyoruz” dedi.

Yeni milletvekillerinin sadece kendilerine ve partilerine destek verenlerin değil, muhalif kesimlerin de Mersin ile ilgili konulardaki görüşlerini takip etmeleri gerektiğini ifade eden Özdemir, şu önerilerde bulundu: “Milletvekillerimiz, sesini duyurma imkanı olmayan geniş toplumsal kesimler ile iletişim kurabilecek mekanizmaları geliştirmeli. Ulaşılabilir olmaya özen göstermeli. Kendilerine sağlanan sekretarya ve danışmanlık imkanlarının iyi kullanılması halinde, iletişim kopuklukları asgariye inecektir. Kentimizin gündemindeki tartışmalı konularla ilgili olarak doğrudan taraf olmamaya özen göstermeli, yeri geldiğinde taraflar arasında arabulucu rolü oynamalı. Meclis çalışmalarına aktif biçimde katılarak kentimiz ile ilgili konuları yakından takip etmeli. Mersin’i ilgilendiren konular Meclis gündemine geldiğinde, Mersin kamuoyu bilgilendirerek etkin bir lobi gücü oluşturmalı. Kendilerinin yasama konusundaki çalışmaları ve yürütme ile ilgili girişimleri hakkında Mersin kamuoyunu bilgilendirmeli. Bu yapıldığı takdirde, kendilerinin değerli çalışmalarını yakından takip etme ve gerektiğinde destek verme imkanına kavuşabiliriz.”

“MİLLETVEKİLLERİMİZ ORTAK BİR MERSİN SİYASETİ GELİŞTİRİLMESİNE ÖNCÜ OLMALI”

Milletvekillerinin kendi aralarındaki iletişimi canlı tutarak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye ve uzlaşmaya dayalı bir üslup kullanmaya özen göstermelerini de isteyen Özdemir, “Parti farkı gözetmeksizin, şehrimizle ilgili asgari müştereklerde bir araya gelerek, her türlü siyasi mülahazanın üzerinde, ortak bir Mersin siyasetinin geliştirilmesine öncülük etmelidirler. Beklenti ve önerilerin dikkate alınması halinde, milletvekillerimiz Mersin’in sorunlarının çözümünde etkin bir rol oynayabilecekleri gibi milletimizin kendilerine teslim etmiş olduğu emanetin de gereğini yerine getirmiş olacaklardır. Her fırsatta dile getirdiğimiz ‘ülkeler ülkelerle, şehirler ise şehirlerle yarışır’ gerçeği, Meclis çalışmaları esnasında milletvekillerimizin de karşısına çıkacaktır. Değerli milletvekillerimizin, bu yarışta Mersin’in menfaatlerini korumak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarından kuşkumuz yoktur.

Tüm milletvekillerimizi tebrik ediyor, bu zorlu ve onurlu görevde başarılar diliyor, 25. Yasama Dönemi’nin ülkemiz ve kentimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal