Vali Çakacak, Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’de gül üretimi yapan firmalar arasında ilk sıralarda yer alan bir kesme gül ve narenciye fidesi üretim tesisinde incelemelerde bulundu. İncelemelerinde Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan ile Tarsus Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Ruhi Koçak da Çakacak’a eşlik etti. 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren ve Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan (ÇKA) 2011 yılı destek programı kapsamında aldığı destekle sera modernizasyonu yapılan üretim tesisini gezen Çakacak, tesis sahibi Hasan Ruhi Koçak’tan da tesisteki üretim ve ihracat miktarları hakkında bilgi aldı.

Yurt içi ve yurt dışı taleplerini karşılamak amacıyla tesiste 30 kişiye sürekli, yaklaşık 20 kişiye de geçici olarak istihdam sağladıklarını belirten Koçak, “Toplam 45 bin metrekare alana sahip tesisimizin 30 bin metrekarelik bölümünde yılda 3 milyon adet kesme gül, 15 bin metrekarelik bölümünde ise narenciye fidesi üretiyoruz” dedi.

ÇKA ve kırsal kalkınma desteklerini önemsediklerini belirten Vali Çakacak ise “ÇKA’nın da destekleriyle modern sistemler kullanılarak üretim yapan ve ürettiği ürünleri başta Türkiye olmak üzere, dünya pazarlarına sunan böyle büyük bir tesisin Mersin’imizde olması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Katma değer üreten bu ve benzeri tesisleri çok önemsiyor, ilimizde sayılarının daha da artmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal