Vali Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte Mersin Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen öğle yemeğinde, vatan toprağı uğruna canlarını feda eden şehit aileleri, gaziler ve onların aileleriyle buluştu.

Suphi Öner Öğretmenevi'ndeki program, öğle yemeğinin ardından İl Müftüsü Ali Melek’in okuduğu yemek duası ile devam etti. Dua sonrasında yaptığı konuşmada üzerinde yaşadığımız toprakların, en değerli varlıkları olan canlarını ortaya koyarak mücadele eden şehit ve gazilerin ulvi mücadeleleri ile vatan olduğunu ifade eden Vali Çakacak, “Her toprak vatan olmaz. Coğrafyanın, toprakların vatan olabilmesi için bedel ödenmesi gerekir. Aziz milletimiz bu cennet vatan için yaşadığımız Anadolu coğrafyasında büyük bedeller ödemiştir. Aziz vatanın her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış, vatanımızın her yanında kahraman gazilerimizin ulvi mücadeleleri olmuştur. Şehitlik ve gazilik onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. Bu itibarla kahraman gazilerimizle ve şehit aileleriyle birlikte olmak bizler için onur vesilesidir” diye konuştu.

Tarihimizin şehitler ve kahraman gazilerle dolu olduğunu kaydeden Çakacak, "Bu asil millet hiçbir zaman esaret altında yaşamamıştır. Milletimiz tarihten beri var olmuş, hep hür ve bağımsız yaşamış, nereye gitmişse oraya insanlık ve adalet götürmüştür. Öyle yüce bir milletiz ki, aziz milletimiz dünyanın neresinde zorda kalan insanlar varsa oraya yardım elini uzatmıştır" ifadelerini kullandı.

Bu topraklarda binlerce yıldır birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşayan bu milletin birliğini hiç kimsenin bozamayacağını vurgulayan Çakacak “ 15 Temmuz’da olduğu gibi tarihin birçok döneminde de bütün dünya birliğimizin bozulamayacağını görmüştür. Bunun en büyük örneğini Çanakkale’de görmekteyiz. Vatanın dört bir yanından gelerek bu topraklar uğrunda şehit olan, gazi olan ve Çanakkale’de kucak kucağa yatan o kahramanlar kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin sembolüdür" şeklinde konuştu.

Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşlik üzerine kurulduğunu ifade eden Çakacak, şöyle devam etti; "15 Temmuz akşamında yine ülkemizi bölmeye, milletimizin kardeşliğini bozmaya ve birbirlerine kırdırmaya yeltendiler. Ama asil milletimizin değerli evlatları yine o hainlere dur dediler. Nasıl tarihte Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale’de, Kore’de, terörle mücadelede şehitler verdiysek, 15 Temmuz'da da 241 demokrasi şehidi ve bin 294 gazi verdik ama bağımsızlığımızdan, birlik ve beraberliğimizden kesinlikle ödün vermedik.”

'Anadolu ana kucağıdır' diyen Vali Çakacak, dünyanın neresinde olursa olsun insanca yaşamasını bilen herkese birçok kez kucak açtığını da sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal