Burak KARATAŞ - Özel Haber

Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği'nde genel kurul sonrasında başkanlığa Haluk Veli Doğan'ın yerine, Ali Çayan getirildi..

2012 - 2014 tarihleri arasında başkanlık görevini yürüten Haluk Veli Doğan'a otomotivin patronlarından çok fazla destek gelmemiş, patronlar kendileri yönetim kuruluna girmek yerine aynı zamanda çocukları olan yönetim kurulu üyelerini MODER yönetimine yollamıştı..

Hal böyle olunca proje geliştirmekte oldukça zorlanan Haluk Veli Doğan yaptığı çalışmalar sonrasında başarılı bir MODER başkanlık süreci geçiremedi; yeni projeler üretemeyen, birlik ve beraberliği sağlayamayan Haluk Veli Doğan'ın başkanlık sürecinin bitmesinin hemen ardından göreve gelen Yönetim Kurulu ise MODER tarihinin en güçlü yönetimi sayılabilir..

Yeni yönetimde rakip firmaların temsilcileri bile kol kola girdi.. Renault'un Mersin'deki 2 yetkili satıcısı Gürsoy Oto ve Çayan Otomotiv yönetime Yönetim Kurulu Başkanı seviyesinde katılım gösterdi..

Bunun yanı sıra Renault'un en büyük rakibi Fiat'ta yönetime, Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çokgünlü ile girdi..

Satış rekorları ile rakiplerini kıskandıran Ford'un Mersin Yetkili Bayisi'de yönetim kurulu başkanı düzeyinde yönetime katıldı..

Bu birlik ve beraberlik göstergesi de Haluk Veli Doğan'dan kalan MODER enkazını toplamaya yönelik bir girişim olarak gösteriliyor..

İşte MODER'in yeni yönetimi: Ali Çayan, Abdurrahman Çokgünlü, Mehmet Alper Gürsoy, Aytekin Uğur, Ömer Faruk Doğan..
Editör: Barış Köksal