Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 200 dönümlük bir alanı kaplayan 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanı’ndaki bütün ağaçları budarken, yabani otlar temizlendi, çim alanlarda biçme ve düzetmeler yapıldı. Oyun ve oturma gruplarının bakımının da yapıldığı bakım ve temizlik çalışmalarına yarım saatlik bir kahvaltı arası verildi. Kahvaltıya Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Mersin 68'liler Derneği Başkanı Hasan Kapıkıran ve dernek yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ile çalışma yapan ekipler katıldı.

Orman alanı içerisinde bulunan Nazım Hikmet Anıtı önünde çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Türk, daha önce çöp sahası olarak kullanılan bu alanın bir mesire yerine dönüşmesinde emeği geçen ve burayı ormana çeviren 68’liler yönetimine teşekkür etti. 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanı’nın, insanların piknik yaptığı, çocukların oyun, büyüklerin de spor alanı haline geldiğini belirten Türk, “Orman, şehrin nefes aldığı bir noktaya evrildi. Biz de 68’liler yönetiminin isteği üzerine Park Bahçeler biriminin ekipleriyle temizlik ve bakım çalışmalarına başladık. Bakın, biz ülke olarak Deniz Gezmiş ve arkadaşları başta olmak üzere nice fidanları kaybettik. Ülkemiz açısından bu değerli insanların kaybı çok büyüktür. Onların anılması ve onlar adına Mersin’de böyle bir orman bulunması gurur vericidir. Şu anda da arkadaşların çalışmaları ile bu alan en iyi şekilde 6 Mayıs anma etkinliğine hazır olacak” dedi.

68’liler Derneği Başkanı Kapıkıran da Mersin’in 1992’lerdeki çöplüğünü, 20 bin ağacı olan bir orman haline getirenlere teşekkür etti. Akdeniz Belediyesi’nin de ormana yıllardır büyük bir katkı sağladığını ifade eden Kapıkıran, “İki yıl kadar önce, bizim talebimiz üzerine belediyemiz tarafından oyun grupları yerleştirilmişti. Birkaç yıldır da 6 Mayıs Denizleri Anma etkinliği öncesinde ormanımızın bakım ve temizliği hususunda büyük katkıları oluyor. Ben başta Belediye Başkanımız Fazıl Türk olmak üzere, ormanımıza katkı veren tüm belediye yetkililerine ve personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal