Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda orman köylülerinin sorunları dinlendi. Yürütülen proje ile verilen kredilerle, orman köylerinde yaşayan halkın kalkındırılması, ormanla orman köylüsünün ilişkilerinin daha sağlıklı yürütülmesi üzerinde görüş alışverişi yapıldı. Toplantıya, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, OR-KÖY Şube Müdürü Murat Yörük, Tarsus Orman İşletme Müdürü Mehmet Fulin ile mühendisler katıldı.

Toplantıda konuşan Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, “2012 yılında Tarsus İşletme Müdürlüğümüze bağlı 5 köyden 20 aileye süt koyunculuğu, 5 aileye süt sığırcılığı, 22 aileye güneş enerjisi ve 37 aileye de dam örtülüğü olmak üzere toplam 84 aileye kredi veriyoruz. Toplam 517 bin TL kredi ödemesi yapacağız. Bu yıl ek çalışma programı ile ödenecek toplam kredi miktarını 1 milyon TL’ye çıkartacağız” dedi.

Toplantının ardından Tarsus’a bağlı Tepetaşpınar Köyü’nde süt koyunculuğu kredisi alan bir üreticinin almış olduğu koyunlar yerinde görüldü ve süt koyunları hakkında veteriner hekim tarafından Bölge Müdürü Acer’e bilgi verildi.

Editör: Barış Köksal