Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen 1.Yaz Şenliği’ne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlik kapsamında Mersin’e gelen Osmaniye Mehter Takımı, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Mersinlilerden büyük alkış aldı.

Konser öncesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, geçtiğimiz hafta Lice’de yaşanan bayrak indirme olayına değinerek, “Bu tür eylemlerle bizlerin sabrını denemeyin. Bayrak bizim namusumuz, onurumuz, şerefimiz ve varlık sebebimizdir. Bayrağımıza yapılan hiçbir saygısızlığı asla ve kesinlikle kabul edemeyiz” dedi.

Bayrağa yapılan saldırıyı ‘alçakça’ olarak nitelendiren Kocamaz, saldırıya sadece seslerini yükseltmekle kalmadıklarını, Mersin’e ay yıldızlı bayrağın damgasını vurarak tavırlarını da en anlamlı şekilde gösterdiklerini dile getirdi. Kocamaz, “Ama bu hainlere, bu alçaklara sesleniyor ve diyoruz ki, işte burada, Mersin’de, Cumhuriyet Meydanı’nda, bu topraklar uğrunda ölmeyi göze alan on binler var. Hemen yanımızdaki Adana’da, diğer yanımızdaki Antalya’da, üst tarafımızdaki Konya’da, Erzurum’da, Trabzon’da, Kastamonu’da, Manisa’da, Afyon’da, Kayseri’de, Maraş’ta, velhasıl Türkiye’nin dört bir yanında bu al bayrak uğrunda canını feda edecek milyonlar var” diye konuştu.

Türkiye gündeminin ilk sırasında yer alan Musul’daki olaylara da değinen Kocamaz, “Irak’ta IŞİD’in elinde bulunan Musul Başkonsolosluğu çalışanları ile kamyon şoförlerinin sağ salim bir an önce kurtarılmaları için dua ediyor, uluslararası toplumu ve yetkilileri bütün bu olan bitenlere seyirci kalmamaya davet ediyoruz” ifade etti.

Konuşmasında gençlere de seslenen Kocamaz, şunları söyledi: “Siz bu milletin umudusunuz, geleceğisiniz. Bunun için asla yeise kapılmadan, asla başınızı öne eğmeden, inançla, azimle, vakurla çalışacaksınız. Sizi kendi oyunlarına, kendi tezgahlarına çekmek isteyenlere asla itibar etmeyeceksiniz. Bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum.”
Bu yıl ilkini düzenledikleri 1.Yaz Şenliği’nin hayırlı olmasını dileyen Kocamaz, “İştirakleriniz için, coşkunuzla, samimiyetinizle, enerjinizle Mersin’in sesini tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya duyurduğunuz için sizlere şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Şenlikte daha sonra sanatçılar Atilla Yılmaz ve Orhan Hakalmaz birer konser verdi. Konserin ardından Başkan Kocamaz sahneye gelerek, sanatçılara birer plaket verdi.

Editör: Barış Köksal