Edinilen bilgiye göre, Mersin'de son bir ay içerisinde farklı mahallelerde ve farklı tarihlerde meydana gelen 6 ayrı hırsızlık olayı ile ilgili çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, iş yerlerindeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan çalışmalarda hırsızlık olayını gerçekleştiren şüphelilerin daha önce de aynı suçlardan sabıkalı kişiler olduğunu belirleyen polis, zanlılardan Hanifi S.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Diğer şüphelilerle ilgili çalışmalara devam eden Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, zanlılardan Müslüm A. ile Murat C.'yi de gizlendikleri yerde yakalayarak gözaltına aldı. Her 2 şahıs da emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili 1 kişinin arandığı bildirildi.

Öte yandan, zanlıların iki ayrı iş yerinden gerçekleştirdikleri hırsızlık olayı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde zanlıların, kapısını kırarak girdikleri bir avize dükkanı ile bilgisayarcıdan gerçekleştirdikleri hırsızlık olayı kameralara yansıdı.
Editör: Barış Köksal