MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Denetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, Bölge Müdürü Halil Yılmaz’ın karşıladığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil bölge hakkında bilgiler aldı.

Başkan Tekli, ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” sonrasında MTOSB Bölge Müdürlüğümüz ve Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde yaptığımız çalışmalar ile projeye destek veriyoruz.  Bölgemize yapılan ziyaretlerde öğrencilerimizi mutlaka geri dönüşüm fabrikası olan işletmemize götürerek çocuklarımıza bunun eğitimini vermeye çalışıyoruz. MTOSB içerisinde atıklarımızı ayrıştırarak geri dönüşüm kutularında toplamaya başladık. Kısa süre içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından öngörülen Geçici Atık Depolama Alanı’nı kurmanın çalışması içerisindeyiz. Daha sonrasında ise Atık Getirme Merkezi kurarak MTOSB’nin ‘Sıfır Atık Projesi’ sonrasında tüm kurallara uyan bir bölge olmasını hedefliyoruz’ dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil ise, ‘İşleyen bir sistem kurulduktan sonra hem sanayicilerimiz, hem MTOSB hem de kurum olarak bizler görevimizi layıkıyla yapmış oluruz. Sizler ile ortak bir çalışma yürüterek MTOSB içerisinde hangi sanayi kuruluşlarımız var, bunların girdisi ve atık çıktısı nedir; üzerinde çalışarak ciddi bir data oluşturmamız gerekmekte. Özellikle bu atıkların tekrar nasıl ekonomiye kazandırılacağı konusunda çalışmalar yürütmeliyiz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne kadar birçok etkinlikte bulunacağız. Fakat bu etkinlikler içerisinde en önem verdiğimiz geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik okullarda yapacağımız çalışmalar. Bu çalışma zaman zaman oyunlar ile zaman zaman eğitimler ile gerçekleşecek. Geleceğimize daha temiz bir doğa bırakabilmek adına hepimizin üzerine önemli görevler düşüyor’ ifadelerini kullandı.

Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden heyet öğrencilerden geliştirdikleri projeler hakkında bilgi aldılar. 

Editör: Barış Köksal