Dün, merkez Toroslar ilçesi Çukurova Mahallesi'ndeki evlerinde, iş aramak için dışarı çıktıklarında evde yalnız bıraktıkları 4 aylık çocukları Damla A.'nın ölümüne neden oldukları iddiasıyla gözaltına alınan baba Yıldırım A. (35) ile anne İlknur A. (35), emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden elleri birbirine kelepçeli olarak çıkarılan çiftin rahat tavırları dikkat çekerken, zanlılardan İlknur A., gazetecilerin, 'Vicdanınız sızlamıyor mu? Bebeğinizin ölümüne neden oldunuz' şeklindeki sorusuna, "Bebeğim ölmedi" diye yanıt verdi.

Bu arada çiftin polisteki ifadelerinde, evlerinin kira olduğunu, ev sahibinin kirayı istediği için iş aradıklarını, bu yüzden daha önce de bebeklerini bir kaç kez aynı şekilde evde yalnız bırakarak dışarıya çıktıklarını söyledikleri öğrenildi.

Dün akşam, Çukurova Mahallesi'nde meydana gelen olayda, anne ve babası iş aramak için dışarı çıkan ve evde uzun süre yalnız bırakılan 4 aylık kız çocuğu Damla, beşiğinde ölü bulunmuş, çocuğun, kendi kusmuğundan boğulduğu öne sürülmüştü.

Öte yandan, minik kız çocuğunun cenazesi ise, bugün sessiz sedasız Güneykent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Editör: Barış Köksal