Mersin LGBT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel) 7 Renk Derneği Sözcüsü Şahin, dernek üyeleri ile birlikte düzenlediği toplantıda, geçen yıl eşcinsel olduğu için babası ve amcaları tarafından 14 kurşunla öldürülen 17 yaşındaki R.Ç. ile ilgili davanın bugün 8. duruşmasının görüldüğünü bildirdi. Diyarbakır’daki duruşmada davanın 10 Şubat 2014 tarihine ertelendiğini belirten Şahin, “Bu nefrete, bu cehalete, bu cinayete bir son verin” dedi. 



Ötekileştirildiklerini, hasta ve sapkın varsayıldıklarını ve hedef gösterildiklerini öne süren Şahin, birçok eşcinsel ve trans cinayetinde katillerin cezalandırılmadıklarını, haksız tahrik indirimleriyle serbest bırakıldıklarını ileri sürdü. Şahin, “Bazılarımızın aileleri bizleri karantina altına alıyor, hatta öldürüyor. Bizler artık aşağılanmak, horlanmak, ezilmek, üzülmek istemiyoruz. Bizler ayrıcalık da istemiyoruz. En temel hakkımız olan yaşam hakkı başta olmak üzere bütün haklarımızı eşit olarak kullanmak istiyoruz. Ailemizden ve toplumdan ‘çirkin ördek yavrusu’ muamelesi görmek istemiyoruz. Öldürülmek değil, eşit yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz” diye konuştu.
Adaletin eşcinseller için yerini bulmadığını savunan Şahin, “R.Ç.’yi ve bütün nefret cinayeti mağdurlarını anarken bir kez daha tekrar ediyoruz; adalet yerini bulsun, eşcinsel katilleri cezalandırılsın. Bu cinayetleri unutturmayacağız, bu davaların takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal