MTSO’da 2’nci kez sanatseverlerle buluşan dernek üyelerinin sergilenen eserleri arasında, dernek üyesi ve MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çağtay Güneş’in de bir eseri yer aldı. Serginin açılışına, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Olba Fotoğraf Derneği Başkanı Hulki Muradi ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan Dernek Başkanı Muradi, 2011 yılında kurulduklarını ve Henüz genç bir dernek olmalarına karşın başarılı projelere imza attıklarını söyledi. Üyelerinin tecrübeli fotoğrafçılardan oluştuğunu belirten Muradi, bunun da başarı getirdiğini vurguladı. Olba Fotoğraf Derneği’nin ulusal ve uluslararası etkinliklerle sürekli gündemde kalmayı başaran bir kurum olduğunu kaydeden Muradi, bu yıl 6’ncısını düzenledikleri uluslararası fotoğraf yarışmasına, 55 ülkeden 318 fotoğrafçının 5 binin üzerinde fotoğraf ile katıldığını kaydetti.

Mersin’i dünyaya tanıtan etkinliklerin içerisinde yer almaya çalıştıklarını, birçok ülkede kardeş fotoğraf derneklerinin olduğunu ifade eden Muradi, özellikle Çin’de bulunan Taicang isimli Amatör Fotoğraf Derneği ile kültür değişim projeleri yaptıklarını dile getirdi. Muradi, “Üç kez Çin’e giderek Türkiye’yi ve Mersin’i orada açtığımız sergilerle tanıttık. Onları da 3 kez Türkiye’de ağırladık. Derneğimiz, uluslararası platformda iyi bir yere sahip. Dışa dönük bir yapımız var” dedi.

Derneğin adının Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Olba Antik Kenti’nden geldiğine de değinen Muradi, şunları söyledi: “Fotoğraf sanatına hizmetin yanı sıra fotoğrafçılık ruhunun ışığı altında güzel kentimiz Mersin’imizin sınırları içerisindeki tüm uygarlık ve kültür hazinelerinin korunması ve bu değerlere sahip çıkmasına dikkat çekmek amacı ile derneğimizin adının ‘Mersin Olba Fotoğraf Derneği’ olmasında karar kıldık. Dernek amblemimizde bulunan objektifin odak noktasına da Olba Krallığının güçlü ve güzel prensesi Aba’nın kabartma bir figürünü yerleştirdik.”

Mersin Devlet Opera ve Balesi ile Keşanlı Ali Projesi yürüttüklerini de hatırlatan Muradi, gösteride çektikleri fotoğraflardan sergi açtıklarını söyledi. Buna benzer bir projeyi Mersin Huzurevi sakinleriyle de yaptıklarını dile getiren Muradi, burada çektikleri fotoğraflardan oluşan bir sergiyi de Yaşlılar Haftası’nda açarak onlara ithaf ettiklerini kaydetti. Şu anda Sokak Fotoğraf Atölyesi ve Doğa Atölyesi olmak üzere 2 atölye çalışması yürüttüklerini aktaran Muradi, bu sergileri de sırasıyla 2017 Aralık ayında ve 2018 yılı Şubat ayında açmayı planladıklarını söyledi.

Muradi ayrıca, 10 Haziran’da Makedonya’da düzenlenen Uluslararası Malinik Fotoğraf Festivali’ne katılacaklarını da açıkladı. MTSO’nun desteğiyle ‘Korykos 2017’ isimli uluslararası yeni bir yarışma düzenliklerini belirten Muradi, yarışmaya başvuruların başladığını ifade etti. Yarışmanın, ‘dünyada ticaret’, ‘daha doğal, daha saf sofralar’ ve iki serbest olmak üzere 4 kategoriden oluştuğunu belirten Muradi, yarışma sonunda ödül alan eserleri de MTSO Sanat Galerisi’nde sergileyecekleri söyledi. Muradi, bu yarışma için son başvuru tarihinin 5 Ekim 2017 olduğunu sözlerine ekledi.
 

Editör: Barış Köksal