Törende, özellikle Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın öğretmeniyle buluşması duygu dolu anlar yaşattı.

Düzenlenen törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İl Jandarma Komutanı Alpay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, il protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, uzun yıllar üniversite de hocalık yaptığını belirterek, "Devlet hizmetinde yavaş yavaş 47. seneye doğru gidiyorum. Allah bütün öğretmenlerimize ve bizlere hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Bütün öğretmenlerimize uzun ömürler diliyorum. Mutlu bir ömür ama faydalı insanlığa yararlı öğrenciler yetiştirmelerini diliyorum. Bugünün her gün 24 Kasım gibi bir şuurla kutlanması, bütün ömrümüzün böyle olmasını yüce Rabbimden diliyorum. Öğretmen bizim yolumuzu aydınlatan, geleceğimizi aydınlatan, en küçük davranışlarımızı bile anlatan, davranışlarımızdaki davranış estetiğini ortaya koyan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise meslek seçme aşamasına geldiğinde ikilem içinde kaldığını belirterek, "Öğretmen mi olayım, hekim mi olayım diye çok bocaladım. Çok istiyordum öğretmen olmayı ama hekimlik ağır bastı ve tıp fakültesini kazandım hekim oldum. Ancak öğretmenlik aşkı daha baskın olduğu için hekimlik yaparken öğretim üyeliğine gönül verdim ve yaklaşık 25 yıldır hem hekimlik hem öğretmenlik yapıyorum. Her iki duyguyu da yaşadım o yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu gibi özel günler sadece duyguların ifade edildiği, sadece tebriklerin verildiği günler değildir. Bu gibi günlerde bu onurlu mesleğin çalışanları olan öğretmenlerimizin sorunlarının da dile getirilmesi gerekir. Masaya yatırılması gerekir ve mikrofonlardan haykırılması gerekir" diye konuştu.

VALİ ÇAKACAK: "ÖĞRETMENLİK ÇOK KUTSAL VE YÜCE BİR GÖREVDİR"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da insana hizmet amacıyla yapılan her işin değerli olduğunu söyledi. Öğretmenlik mesleğinin ise bunların başında geldiğini, çok kutsal ve yüce bir görev olduğu ifade eden Çakacak, "Çünkü öğretmenin üzerinde çalıştığı, işlediği şey insandır. İnsana şekil vererek hayata hazırlamakta, geleceğe hazırlamaktadır. Bu gelecek sadece insanın kendi geleceği değil aynı zamanda ülkenin geleceğidir, insanlığın geleceğidir. Çağımız artık bilgi çağıdır, teknoloji çağıdır. Dünya ile rekabet edebilmek bilgi toplumu olmaktan geçer. Bilgi toplumu olabilmek ise en büyük zenginlik olarak gördüğümüz genç nüfusumuzun iyi eğitimli insan gücü haline getirilmesi ile mümkündür. Bunu da sağlayacak olan sevgili öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik kutsal bir meslektir ancak herkesin yapabileceği sıradan bir meslek değildir. Öğretmenlik emek ister, sabır ister, özveri ister, hoşgörü ister. Bu nedenle sevgi ve gönül mesleğidir öğretmenlik. Bu sevgiyi yüreğinde hissedenler içinde sınırsız bir mutluluk kaynağıdır. Çünkü öğretmenlerimiz insanı yetiştirmenin verdiği mutluluğu, mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirirler. Öğretmene gösterilen sevgi, saygı ve itibar onların hayatındaki zenginlikleridir, mutluluklardır" diye konuştu.

"ÖĞRETMENLİK BİR PARA KAZANMA MESLEĞİ DEĞİLDİR"

Eğitime, öğretime, öğretmene değer veren ülkelerin büyük bir ilerleme ve gelişme içerisinde olduğunu vurgulayan Çakacak, "Çünkü ekonomik, sosyal, kültürel her türlü kalkınmanın temeli eğitime dayanmaktadır. Öğretmenlerimiz de geleceğin teminatı olan sevgili yavrularımızı çağımızın ihtiyaçlarına uygun olarak yetiştirerek, Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılmasında kendilerine olan güvene layık olmaktadırlar. Geleceğimizin teminatı ve en büyük varlıklarımız olan çocuklarımızın yetişmesinde emekleriyle en büyük katkıyı veren öğretmenlerimize minnettarız. Tabi 24 Kasımlarda öğretmenlerimize sevgimizi, saygımızı belirtirken tabi ki öğretmenlerimiz de problemleri konuşulacaktır ama şunu özellikle biliyoruz. Öğretmenlik bir para kazanma mesleği değildir. Öğretmenlik bir sevgi, gönül işidir. İnsanın içinde insan sevgisi yoksa asla öğretmenlik yapamaz. Çünkü öğretmenlik gerçekten fedakarlık, özveri ister. Öğretmenin yaptığı işin maddi karşılığı yoktur. Tabi öğretmenler görev yaptıkları sürece geçim için maaş alacaklar ancak aldıkları ücretler, onlara verilen maddi değerler yaptıkları işlerle asla ve asla ölçülemez" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Çakacak tarafından kısa süre önce emekliye ayrılan öğretmenlere çiçek verildi. Ayrıca Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın öğretmeniyle buluşması duygu dolu anlar yaşattı.

Editör: Barış Köksal