MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı 78 mezuniyet projesinin yer aldığı bir sergi açıldı. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2012-2013 Proje ve Sergi Etkinlikleri, yüksekokul bahçesinde geniş bir katılımla gerçekleşti. Serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bahadır Kürşat Körbahti, Mersin Sanayi ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkurt da katıldı.

Akıllı Ev Otomasyonu, Katlanabilir Çamaşır Askılığı, Hidrolik Robot, Ergonomik Bisiklet, Güneş Enerjisi ile Meyve-Sebze Kurutma Makinesi, Ayakkabı Silici, Sensörlü Sifon, Güneş Panelli Bahçe Sulama Sistemi, Arıza Bildirim Panosu gibi birbirinden farklı pek çok projenin yer aldığı sergide, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı programı öğrencileri tarafından tasarlanan ve üretilen 20'ye yakın takı da beğeniye sunuldu. Engelliler, göğüs kanseri, lösemi ve barış gibi sosyal ve güncel konuların tema olarak kullanıldığı takılar, gümüş üzerine yapıldı. 

Etkinlikte, Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri de tasarımlarını bir defileyle sergilediler.

Sergi sonunda MESİAD tarafından yapılacak değerlendirmeyle başarılı seçilen projeler ödüllendirilecek. Ödülü aday gösterilen projeler, Yenilikçi Fikir ve Tasarım Uygulaması olmak üzere iki dalda değerlendirilecek. Ödüle layık görülen projelere ödülleri, MESİAD tarafından düzenlenen “Yılın İş Adamları Ödül Töreni'nde verilecek.
Editör: Barış Köksal