Kredi ve Yurtlar Kurumu Taşucu Yurt Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak Yurt toplantı salonunda düzenlenen panelin koordinatörlüğünü Dış Ticaret Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Pınar Yardımcı ve Öğr. Gör. Abdurrahman Uslugil gerçekleştirdi.

Dış Ticaret Bölümü öğrencilerinin mezuniyet sonrası istihdam fırsat ve imkanlarının ele alındığı panele Taşucu Gümrük Müdürü Dr. Muharrem Canik, Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülbaki Şimşek, Gümrük Muayene Memuru Hüseyin Akın ve Gümrük Muhafaza Memuru Arif Taner Ceren panelist olarak katıldılar. Panele Yüksekokul Müdür Yardımcısı Okt. Ömer Tol, Taşucu Liman Başkanı Mustafa Yılmaz, Taşucu Gümrük Müdürlüğü personeli, Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği temsilcileri, Yurt personeli, Yüksekokul Öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Sunumların ardından soru-cevap bölümünde öğrenciler panelistlere gelecek kariyer planlamaları ve iş fırsatları ile ilgili çok sayıda soru yönelttiler.

Silifke-Taşucu MYO Müdürü ve panel yöneticisi Prof. Dr. Halis Oğuz panelin açılış konuşmasında, okuldan mezun olduktan sonra öğrencileri zorlu bir süreç beklediğini belirterek, Dış Ticaret Bölümü öğrencilerinin meslek ve kariyer planlarını burada alacakları değerli bilgilerle daha doğru bir şekilde yapabileceklerini söyledi. Oğuz, ayrıca panelin organizasyonunda görev alan öğretim elemanı ve öğrenciler ile Taşucu Yurt Müdürlüğü’ne katkıları dolayısıyla teşekkür etti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Taşucu Yurt Müdürü Mustafa Kemal Karataş da yaptığı konuşmada, Yüksekokul ve YUTRKUR’un öğrencilere hizmet eden iki kurum olduğunu ve her iki kurum için de öğrencilerin ortak payda olduğunu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tür ortak etkinlikler yapacaklarını kaydetti. Eğitim seminerleri ve kariyer panelleriyle öğrencilerin daha donanımlı bir şekilde çalışma hayatına katıldıklarını söyledi. Panel, etkinliğin organizasyonunda görev alan öğretim elemanları ve Dış Ticaret Bölümü öğrencileri ile panelistlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Editör: Barış Köksal