Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi salonlarında gerçekleştirilen program kapsamında öğrenciler, üniversitede geçerli temel ilkeler, ÜYG dersi kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler ve kalite yönetim sistemi konularında bilgilendirildi. Üç oturum halinde gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Aksan, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker Gül, ÜYG Koordinatörlüğü’nden şef Alaettin Özenir, Kalite Yönetim Koordinatörlüğü’nden Doç. Dr. Zeki Yarar ve üniversiteye bu yıl katılan çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Aksan, MEÜ'nün akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarıyla ilgili bilgiler verdi. Aksan, yeni gelen öğrencilerden eğitimleri süresince üniversitenin tüm olanaklarından yararlanmalarını istedi. MEÜ'nün yeni bir üniversite olmasına rağmen dünyadaki 10 bin 500 üniversite içinden ilk bin 200, Türkiye’deki 200 üniversiteden ise ilk 35 içinde yer aldığını kaydeden Aksan, “Ayrıca diploması Avrupa’da tanınan 8 devlet üniversitesinden biriyiz. Avrupa Kalite Ödülü'nü ilk başvurusunda 4 yıldız alarak hak eden tek üniversitesiyiz ve yine tüm birimleriyle bütün olarak kalite belgesi almış tek devlet üniversitesiyiz” dedi.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker Gül de üniversitede geçerli olan yönetmelik ve yönergelerden bahsetti. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği ile ilgili ayrıntılara değinen Gül, uyarma, kınama, uzaklaştırma cezalarını gerektiren disiplin suçları konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Gül’ün üzerinde durduğu diğer bir yönetmelik ise Mersin Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği oldu. Yönetmeliğin amaç kapsam ve dayanağıyla ilgili bilgiler veren Gül, bu yönetmelikte yer alan eğitim ve öğretime, sınavlara, kayıt silme, ilişik kesme ve diplomalara ilişkin esaslara değindi.
Doç. Dr. Zeki Yarar ise, üniversitenin sahip olduğu Avrupa Komisyonu tarafından verilen Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ve Diploma Eki (DE) etiketlerinden bahsetti. Yarar, MEÜ'nün bu etiketlerle öğrencilerinin Avrupa üniversiteleri arasındaki hareketliliğini kolaylaştırdığını ve aldıkları eğitimin uluslararası alanda tanınmasını sağladığını hatırlattı.
Editör: Barış Köksal