Alınan bilgiye göre, Mersin Üniversitesi öğrencisi Bahar Salim'in 3 gün önce ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının, bitmeyen yol çalışmaları yüzünden olduğunu iddia eden yaklaşık 300 öğrenci, Çiftlikköy Kampüsü'ndeki rektörlük binasına yürüdü. Üniversitenin özel güvenlik görevlilerine rağmen, rektörlük binasının kapısını kırıp içeri giren öğrenciler, koridorları ve üst katları işgal edip Rektör Suha Aydın ile görüşmek istedi.

Olaylar üzerine üniversite yetkilileri emniyetten destek istedi. Mersin Emniyet Müdürlüğü, üniversiteye zırhlı araç desteğinde çevik kuvvet ekibi gönderdi. Çevik kuvvet polisi, zırhlı araç ile üniversiteye girip senato binası önünde tedbir aldı. Öğrencilerle görüşen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, uzun süre öğrencilerin taleplerini dinledi. Başka ölümlerin olmaması için yolun bir an önce yapılmasını talep eden öğrenciler, bu talebi Rektör Prof. Dr. Suha Aydın'a da iletmek istediklerini belirtti.


Rektör Yardımcısı Özdemir, taleplerin anlaşıldığını, soruna en kısa zamanda çözüm bulacaklarını söyledi. Zaman zaman öğrenciler ile rektör yardımcısı arasında sert tartışmalar da yaşanırken, öğrenciler ayrıca polisin kampüsten de çıkmasını istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet polisi, rektörlük binası çevresini boşaltarak kampüs içerisinde önlem almaya devam etti. Öğrenciler daha sonra rektörlük binası önünde toplanarak sloganlar attı.
Editör: Barış Köksal