OGM, Adana’nın Aladağ ilçesinde çıkan ve ülke genelinde derin bir üzüntüye sebep olan öğrenci yurdu yangınında çocuklarını kaybeden ailelere yardım elini uzattı. OGM’ye bağlı Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanlığı, Aladağ’ın Köprücek, Karahan ve Kışlak mahallelerindeki aileleri, yangın olayının ilk gününden itibaren yalnız bırakmadı ve onlara sağladığı desteklerle moral verdi.

İki günlük program dahilinde Adana’ya gelen Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanı Ahmet Başkan, Orman Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından Aladağ’a hareket ederek Bölge Müdürü İsmet Erol, Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Bucaköz ve Aladağ İşletme Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte yangında hayatlarını kaybeden çocukların ailelerini evlerinde ziyaret etti. Taziye ziyaretinde, üzüntüsünü dile getiren Bölge Müdürü İsmet Erol, “Böyle bir olay keşke hiç yaşanmasaydı, çocuklarımız için yüreğimiz yandı, devletimizin her imkanıyla yanınızdayız” dedi.

Daire Başkanı Ahmet Başkan ise her zaman orman köylülerine destek vermek için hazır olduklarını belirterek, “Acınızı yürekten paylaşıyoruz. Çocuklarımıza Allah’tan rahmet, sizlere sabrı cemil niyaz ederim” diye konuştu.
Ahmet Başkan, Köprücek’te 6, Karahan’da 1 ve Kışlak Köyü'nde 3 aileye olmak üzere tamamı hibe şeklinde 5’er bin liradan toplam 50 bin liralık yardım sertifikalarını ailelere verdi. Bu yardımların besi ya da süt koyunculuğu olarak değerlendirilebileceği belirtildi. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü kanalıyla mevzuat dahilinde yapılacak diğer yardımların ise 2017 yılı içerisinde gerçekleştirileceği ifade edildi.
Editör: Barış Köksal