Türk operasına Atatürk Oratoryosu, Cumhuriyet Kantatı, Van Gogh, Gılgamış Destanı, Hürrem Sultan gibi önemli eserler kazandıran Devlet Sanatçısı Kompozitör Prof. Dr. Nevid Kodallı ölümünün 5'nci yıl dönümünde Mersin'deki mezarının başında marş ve şarkılarla anıldı.

2009'da 85 yaşında yaşamını yitiren 2 çocuk babası Prof. Nevid Kodallı için, memleketi Mersin'deki Şehir Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Anmaya, Kodallı'nın kentte çok sesli müziği yaymak için kurduğu Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Yağcı ile üyeler katıldı. Yağcı ve beraberindekiler önce, merhum Kodallı'nın mezarına çiçekler bıraktı. Ardından da dualar okuyup, Kodallı'nın bestelediği marş ve şarkılardan bazılarının seslendirerek andı.

Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Yağcı, "Çünkü o, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Atatürk'ün kurduğu Musiki Muallim Mektebi'nin etkisinde kalarak Necip Fazıl Akses tarafından yetiştirilmiş biriydi. Cumhuriyetin önemli değerlerinden birini kaybetmenin, yokluğunun acısını yaşıyoruz" dedi.
Editör: Barış Köksal