Mezitli’de müteahhitlik yapan iş adamları, Başkan Tarhan’ı makamında ziyaret ederek, başarı dilediler. Ziyarette, Mezitli’yi örnek bir ilçe haline getirmek için eşgüdümün sağlanması gerektiğini belirten Tarhan, müteahhitlerin yapılaşmada kaliteyi artırmalarını istedi. Mezitli’de gelişmeyi ve değişmeyi hep birlikte yapacaklarını ifade eden Tarhan, “Mezitli’de yatırım yapan iş adamlarımızın belediye olarak önlerini açacağız. Mezitli’deki müteahhitlerin belirli bir kaliteye gelmesi gerekiyor. Bunu hep birlikte aşacağız. En büyük problem projeye aykırı inşaatların yapılması konusudur. Bu problem yeni inşaatlarda olmasa da eski yapılaşmalarda çok önemli bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Harçlar konusunda 2015 Ocak ayında düzenlemeler yapacağız. Özlenen ve beklenen o güzel Mezitli’yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Müteahhitlere örgütlenmeleri önerisinde de bulunan Başkan Tarhan, “Mersin’de en çok müteahhitlik yapan iş adamı Mezitli ilçemizde mevcut. Mezitli Müteahhitler Derneği’nin kurulması müteahhitlerimiz için fayda sağlar. Çünkü örgüt demek, dayanışma demektir. Dernek olarak kurumlarla iletişim de sağlıklı hal alır. Derneğin kurulması için belediye olarak katkı vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Müteahhitler de Tarhan’a güvendiklerini ve Mezitli’yi birlikte örnek bir ilçe yapmak için ellerinden gelen katkıyı vereceklerini dile getirdiler.
Editör: Barış Köksal