Üreticinin gelir seviyesinin artması, kesme çiçek üretiminin yaygınlaştırılması ve kullanılmayan arazilerin tarıma açılmasını amaçlayan proje ile 63 üretici senenin ilk nergis çiçeği hasadını gerçekleştirdi. Hasadı gerçekleştirilen 50 bin 400 adet nergis çiçeği soğanından yaklaşık 201 bin 600 adet nergis çiçeği soğanı sağlanacak. Proje ile ikinci yılın sonunda toplam 30 bin TL/yıl, üçüncü yılın sonunda toplam 90 bin TL/yıl, dördüncü yılın sonunda toplam 270 bin TL/yıl, üretici bazında ise yaklaşık 4 bin 300 TL/yıl çiçek geliri elde edilmesi planlanıyor.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ‘Nergis Çiçeği Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında dağıtılan nergis soğanlarının hasat edilmesi ile başarılı bir sonuç elde ettiklerini belirterek, “Projemiz ile üreticimizin kullanmadığı boş arazilerde nergis çiçeği üretimi yaparak, gelir elde etmesini amaçlamıştık. Uzmanlar tarafından Mersin’de nergis yetiştiriciliğinin en uygun olduğu alanlar belirlenmiş ve orada bulunan vatandaşlarımıza nergis soğanı dağıtımı gerçekleştirmiştik. Bugün yapılan bu hasat ile çalışmalarımızın karşılığını almış olduk. Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma ve çiftçimize destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
 
Nergis çiçeği üretimi ile gelirlerine katkı sağladıklarını ve sulama sıkıntısı nedeniyle boş kalan arazilerini değerlendirdiklerini belirten üreticiler, bu proje ile birlikte yeni bir gelir kapısı elde ettiklerini dile getirerek, Başkan Kocamaz’a teşekkür ettiler.
Editör: Barış Köksal