Yılmaz, basın mensuplarıyla biraraya geldiği toplantıda, belediyeciliği bilmesine rağmen, belediyeciliği tamamıyla öğrenmek, işleyişin nasıl yürüdüğünü anlamak ve yaşamsal hayattaki sorunlara cevap vermek için 3 aydır mücadele verdiğini ifade etti.
Başkan Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti:

"1,5 ay hoş beşten dolayı kafa kaldıramadık. Kalan 1,5 ayda önce kurumun içerisindeki temel taşlarla mücadele ettik sonra belediyecilik anlayışımızı değiştirmek için mücadele verdik. Kurumsal anlayışla 2 önemli konunun üzerini çizerek duruyoruz. Bir mali disiplini mutlaka tavizsiz sağlayacağız. İki belediyenin imajını mutlaka düzelteceğiz bu 2 konuda hiç kimseye taviz vermeyeceğiz.

Yılların vermiş olduğu bir hantal yapıyı kendi anlayışımıza dönüştürmek kısa sürede olmuyor. Yüzlerce sorun var bunların bazılarını düzeltiyor bazılarını zamana bırakıyoruz bazılarını da yarım olarak düzeltiyoruz. Bu şartlarda hizmet ediyoruz.
Öncelikle belediyenin borç listesini ve kimlere borcu olduğunu çıkardık ama hala bilmediğimiz borçlar çıkıyor zamanla bilmeyip de sonradan önümüze gelecek olan ve kayıtta olmayan borçlarla birlikte eski borç 30 milyonu aşacak gibi."
Ramazan ayı içerisinde iftar yemeğini kaldırdıklarını çorba evini kapattıklarını söyleyen Yılmaz, bunun yerine ihtiyacı olan vatandaşlara verdikleri fişle istediği lokantada yemeğini yemek istediği fırın ve markette ekmeğini alma kolaylığı sağladıklarını belirtti.

İhtiyacı olan bin 700 aileye yardım paketi dağıttıklarını kaydeden Yılmaz, "600 civarında yardım paketini Mersin Büyükşehir Belediyesi gönderdi. Bin 100 civarında da Mut Belediyesi olmak üzere toplam bin 700 ihtiyaç sahibine 70 lira tutarında yardım gıda paketi dağıttık. Çevre ilçelere göre en pahalı yardım paketini biz verdik. Yardımları kuyruk yaparak veya depolarda dağıtmadık. Bize verilen isimleri araştırıp ihtiyacı olanların evine teslim edip evrak imzalatarak verdik" diye konuştu.
Borçlu da olsalar hizmete devam ettiklerini ifade eden Yılmaz, "Mahallelerin içme suyu ve sulama kanal borusu olmak üzere toplam 30 bin metre uzunluğunda boru döşemesi bitti. Şu an büyük yatırımlar hariç hizmet alanında aksama yok" dedi.
Editör: Barış Köksal