Mersin Valiliği’nin desteği ile Mersin Ticaret Borsası koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile merkez Mezitli, Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar belediyelerinin katkı verdiği
Mersin Narenciye Festivali, ikinci gün etkinlikleri ile tamamlandı.

Başta ziraat odaları olmak üzere odalar ve narenciye firmalarının katılımıyla yapılan festivalin ikinci ve son günündeki etkinlikler, Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan Kültür Park içindeki Mezitli Side Sütunları’ndan Galatasaray Meydanı’na kadar yapılan kortej geçişi ile başladı.

Kortejde narenciye ile süslenmiş üç boyutlu figürlerin ve yerel dans gruplarının yanında festival için 23 ülkeden Mersin’e gelen dans grupları yer aldı.

Gösteri grupları, kortej geçişinden sonra Galatasaray Meydanı’ndaki festival ana sahnesinde Mersinlilere, birbirinden ilginç danslarını sergilediler. Yağan yağmura rağmen vatandaşlar, renkli gösterilere yoğun ilgi gösterdi.

Bir karnaval havasında geçen festivalde, narenciye ürünleri ile süslenmiş stantların yer aldığı ve çeşitli ikramların yapıldığı festival alanını binlerce kişi ziyaret ederken, süslemeler için kullanılan 70 ton narenciye de kapanışın ardından Mersinlilere dağıtıldı.
 
Süsleme için kullanılanlar ile festival boyunca 110 ton narenciye tüketildi.

Editör: Barış Köksal