Saat 18.00’da start alan festival etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Festivali izlemeye Anamur’dan ve çevre köylerden gelen vatandaşlar izdihama neden oldu. Abanoz Orman İşletmesi önünden Mehter Takımı eşliğinde başlayan yürüyüşe Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Festival Komitesi Başkanı Ali Rıza Kibrit, çeşitli daire amirleri, köy muhtarları ve vatandaşların yanı sıra, Gürcistan, Azarbaycan ve Bulgaristan yerel halk toplulukları katıldı.

Festivale katılan konuklara keşkek, et kavurma, pilav ve ayran ikram edildi. Festival alanında çeşitli ülkelerin yaptığı halk oyunları gösterileri izleyicilerden tam not aldı. Havanın serin olması nedeniyle vatandaşlar programı büyük bir keyifle takip ettiler.

Akşam yapılan konser programın da Hamiyet ve Kadir Somer’in şarkıları izleyicileri coşturdu. Havai fişek gösterileri yaylada geceyi gündüze çevirdi.

Festival sonunda kapanış konuşması yapan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, “Bu tür festivaller sayesinde mevcut yöresel kültürlerin geleceğe taşınmasında önemli bir işlevi olduğunu ve bundan sonraki yıllarda da aynı festivalin tekrar edileceği vurgusu yaparak, katılımcılara teşekkür etti” dedi.
Editör: Barış Köksal