Karşıyaka Mahallesi Uçurum Park’ta düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, ilçe sorunlarının herkesin ortak sıkıntısı olduğunu söyledi. Toplantının yapılış amacının ilçenin sorunlarına çözüm aramak olduğunu söyleyen Akyüz, "Sorun hepimizin sorunu olduğu için çözüm yollarını da birlikte tartışarak bulmak en doğrusudur" dedi.

Emniyet Müdürü Murat Güney ise ilçenin asayiş ve güvenliği için halkla birlikte çalışmak istediklerini, mahalle sakinlerinin, evlerinin önüne gelen tanımadıkları şahısları araştırmalarını, şüpheli durumda 155 Polis İmdat hattını arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.

Toplantıda ayrıca mahallenin huzuru adına alınabilecek tedbirler değerlendirildi. Güney sözlerine şöyle devam etti:

"155 Polis İmdat hattına gelen tüm ihbarları titizlikle değerlendiriyoruz. Suçlarla mücadelede ciddi atılımlar yaptık. Bunda halkımızın ve polisin duyarlı katkısı var. Polisin her an her yerde olması mümkün değildir. Ama sizler sürekli evlerinizde veya sokaklardasınız. Çevrede suç oluşturabilecek şüpheli olay, kişi ve araçları polise bildirin. Kontör dolandırıcılarına dikkat edin. Polis ve adli makamlar hiçbir zaman vatandaştan para istemez. Vatandaşlar her konuda hiç çekinmeden 155'i arayabilirler.”

Mahalle muhtarları ve vatandaşlar da sorunlarını dile getirip çözüm önerilerini sundular.

Editör: Barış Köksal