Mut ilçesinin birçok noktasında yol çalışmaları yaptıklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirebilmek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. İnşallah en kısa sürede asfaltlanan ve yenilenen yollarımızı hizmete açarak, planlanan asfaltlama işlemlerimize başlayacağız. Asfalt çalışmalarında sadece kent merkezinde değil, Mersin’in her noktasında planlarımızın çok ötesinde ilerliyoruz. Mahallelerimizin altyapı ve üstyapılarını güçlendirerek, vatandaşlarımıza güvenli ve konforlu bir ulaşım ağı sağlamak öncelikli hedefleriniz arasında yer alıyor” dedi.

İlçenin birçok noktasında aynı anda sürdürülen asfalt çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlemesinden vatandaşlar da memnun olduklarını ifade ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Haydar Mahallesi ile Hocalı Mahallesi arasında bulunan yolda 3,2 kilo metre 1. kat asfalt çalışması tamamlandı. Narlıdere, Güzelyurt, Gökçetaş mahalleleri arasında yer alan grup yolunda 17 kilometre uzunluğunda, Kızılalan Mahallesi yolunda 5 kilometre uzunluğunda ve Göksu Mahallesi yolunda 3 kilometre uzunluğunda 2. kat asfalt sathi kaplama yapıldı. Alahan, Geçimli, Kayaönü, Diştaç, Köprübaşı, Esen, Işıklar, Kızıalan, Topkaya, Çampınar mahalleleri 44 kilo metrelik grup yolunun tamamı 2. kat sathi kaplama yapılarak, yollar vatandaşların hizmetine açıldı. Aynı zamanda Çamlıca Mahallesi Evrengüzleği yolunda 7,5 kilometre serme, sulama, sıkıştırma ve asfalt yapım çalışması da tamamlandı.

17 mahallenin yaylası olarak bilinen ve yaz aylarında yoğun bir nüfusa ulaşan Özlü Mahallesi Derepazarı Yaylası yolunda başlayan asfalt çalışmalarını Ramazan Bayramı’na kadar tamamlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, bayramda vatandaşların daha konforlu yollardan ulaşımlarını sağlayabilmeleri için çalışmalarına hız verdi. Mut ilçesinin kırsaldaki en uzak mahallesi olan Gökçetaş Mahallesi ile Katırardıç mevkii arasında yer alan 14 kilo metrelik yolda ve Kırkavak Mahallesi ile Kevli mevki arasında bulunan 5 kilo metrelik yolda serme, sulama ve sıkıştırma çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor. Yukarı Köserelli, Güzelköy, Yeşilköy Mahallesi grup yolunda yapılan rotmiks ile yama çalışması ile 2. kat asfalt yapım işi tamamlandı. Haydar ile Çortak mahalleri arasındaki yolda ise rotmiks ile yama çalışması devam ediyor. Doğancı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde yapılan kaldırım çalışmaları tamamlanırken, Karacaoğlan Caddesi kaldırım çalışmalarına da başlandı. 

Öte yandan, Mirahor Mahallesi Bulaşıklık yolunda 5 kilometre uzunluğunda yol genişletme, bakım ve onarım çalışmaları Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülüyor.
Editör: Barış Köksal