Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili adayı Mustafa Baysan, Mersin’in batı ilçelerinden gelen vatandaşların oluşturduğu Taşeli Platformu’nun davetlisi olarak Sağlık Mahallesi’nde halk toplantısı düzenledi.

Mustafa Baysan, vatandaşlardan, hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar bu seçimde CHP’nin ekonomik ve sosyal projelerini göz önüne almalarını ve tercihlerini CHP’den yana kullanmalarını istedi.

Mustafa Baysan, “Ben çobanlık da yaptım TÜSİAD üyeliği de yaptım. Ancak mutlu olamadım. Benim için mutluluk halkıma hizmet etmektir. İşadamı olarak Mersin’e özelikle eğitim alanında önemli hizmetlerde bulundun. Bugün adımı bir okulda bir camide ya da parkta görebilirsiniz. Ben cami de yaptırdım, cemevi de yaptırdım, okul da yaptırdım. Gelin 8 Haziran’da bize teveccüh gösterin bir Gülnarlının Erdemli’ye, Toroslar’a, Tarsus’a, Çamlıyayla’ya, Mersin’e ve Türkiye’ye nasıl hizmet edeceğini gösterelim.   Ben sosyal demokrat bir işadamıyım. Kapım MHP’liye de, BDP’liye de, AKP’li’ye de açık oldu. İnsanları dilinden, dininden, mezhebinden dolayı ayırmadım. Kapıma gelen kimseyi çevirmedim. Benim için önemli olan insanlıktır, topluma hizmet etmektir. Milletvekilliğini de bir hizmet aracı olarak görüyorum, desteğinizi bekliyorum” dedi.
 
 
Güneykent’te emekliler projesini anlattı
 
 
CHP Mersin Milletvekili adayı Mustafa Baysan, Güneykent Mahallesi’nde de vatandaşlarla bir araya geldi. CHP’nin emeklilere 2 maaş ikramiye projesinin toplumda geniş yankı bulduğuna dikkat çeken Baysan, “Bu proje için kaynak var mı, yok mu tartışması bizim açımızdan bitmiştir. Türkiye’nin emeklisini yoksulluktan kurtaracak kaynağı var.  CHP milli gelir artışını tabana yaymak için emekli maaşından asgari ücrete, aile sigortasından çiftçiye 1.5 liradan mazota kadar birçok proje oluşturdu. Bu projeleri bütçenin yüzde 3 ile yaparız. Cebimizde 100 lira varsa ve 3 liraya ihtiyacı olan biri varsa o 3 lirayı niye ihtiyacı olana vermeyelim?  Devlet niye vardır? Vatandaşı mutlu etmek için vardır. Vatandaşın huzurunu kaçıran, açlığa, yoksulluğa mahkum eden devlet anlayışını kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal