İşadamı Mustafa Baysan, 1 Kasım’da yapılacak seçimler için CHP’den Mersin milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Partinin vereceği her göreve hazır olduğunu belirten Baysan, “Makam ve mevki için çalışan bir siyasetçi değilim. Partimiz hangi sıradan aday gösterirse göstersin, isterse hiç aday göstermesin, yine çalışacağım. Böyle bir dönemde benim ve diğer milletvekili adaylarının yer seçmek, sıralama seçmek, makam hayali kurmak gibi lüksü yoktur” dedi.

7 Haziran’da yapılan seçimlerde CHP’den 4.Sıra Mersin Milletvekili adayı olan ancak az bir oy farkıyla seçilemeyen işadamı Mustafa Baysan, 1 Kasım’da yapılacak seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi Mersin milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Milletvekili aday adaylığı başvurusunun şâhısına, ailesine ve memleketi Mersin’e hayırlar getirmesini dileyen Baysan, “Her fırsatta ifade etmeye çalıştım. Makam ve mevki için çalışan bir siyasetçi değilim. Partimiz hangi sıradan aday gösterirse göstersin, isterse hiç aday göstermesin, yine çalışacağım. 7 Haziran Seçimleri’nde aldığımız oydan daha fazlasını almak için, seçim süreci boyunca ulaştığımız seçmenden daha fazla seçmene ulaşmak için bana nasıl bir görev, nasıl bir sorumluluk düşerse yerine getirmeye çalışacağım” dedi.

CHP’nin başarısı için verilecek her türlü göreve hazır olduğunu belirten Baysan, “Ülkemiz çok kritik bir süreçten geçiyor. Bu dönemde partimizin bizim için uygun göreceği her görev, memleketimize olan borcumuzu ödemek için fırsattır diye düşünüyorum. Böyle bir dönemde benim ve diğer partililerin, diğer milletvekili adaylarının yer seçmek, sıralama seçmek, makam hayali kurmak gibi lüksü yoktur. Aday adaylığı başvurumu bu bilinçle, bu kararlılıkla yaptım. Öncelik memleketim ve partimdir. Hepinizi bu mücadeleye destek olmaya, Cumhuriyet Halk Partisi'nin çatısı altında toplanmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Editör: Barış Köksal