Panelde MÜSİAD’ın çalışmaları ve sektörel yaklaşımları konusunda bilgi veren Mersin Şube Başkanı Yusuf Yılmaz, halka çeşitli sağlık hizmetleri götürüldüğünü belirterek, "Bu hizmetler sürekli gelişerek daha yaygın ve daha nitelikli bir biçimde sunulmaktadır. Sağlık sektöründe baş döndürücü gelişmeler olmuştur. Bunlardan bazıları ihtisas hastanelerinin yapılması, sağlık hizmetlerinin arttırılması, kamu hastanelerinin tek çatı altında toplanması, evde bakım hizmetleri, yaşlı bakım hizmetleridir. Bin 250 kişilik Bölge Hastanesi de Mersin için büyük bir kazanımdır. Alanımıza yapılacak en büyük yatırımların başında gelmektedir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, hükümet olarak amaçlarının Mersin’i turizm kenti yapmak olduğunun altını çizerek, “Ama Mersin turizm kenti olacaksa, Antalya’nın 1970’lerde başlattığı hamleyi bütün dinamikleri ile beraber yapmalıdır. Bütün bu değişimi hep beraber yapmamız lazım. Tarsus’tan Kazanlı bölgesine otel yaptırımı var. Bakanımızın desteği ile bütün yatırımcıları zorluyoruz. Antalya’ya gelen turistler Mersin’e de gelsin. Hedefimiz 2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir diyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise, bakanlığın son dönemde yaptığı yatırımları anlattı. Yeni yapılacak olan Bölge Hastanesi'nin de Mersin için son derece önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Kafkas, Türkiye'nin sağlık alanında çok önemli başarılar elde ettiğini söyledi.
Editör: Barış Köksal