MÜSİAD Mersin Şubesinin 19. Olağan Genel Kurul’unda yeniden başkan seçilen Serdar Yıldızgörer, yeni yönetimi ile Mersin’de büyük işler başaracaklarını belirterek, ‘Bütün insanlığın kurtuluşu olmayan bir çözümün bizimde kurtuluşumuz olmayacağı şuuruyla;  1990 yılında bir avuç  imanlı  ve inançlı  tacirlerin  gayretleri sonucu kurulan MÜSİAD, bugün geldiği noktada 11.000'ini aşkın üyesiyle; 60.000 işletmeyi temsil ederek, 1.600.000’den fazla kişiye istihdam sağlamaktadır. Paranın gücünü ülkenin üretim gücü belirler. Türkiye durmadan yoluna devam ederken, bizler MÜSİAD olarak daha çok üretim, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam diyoruz. Dünyada en fazla itibar gören ve en çok sözü geçen ülkelerin üreterek zenginleşmiş ülkeler olduğuna hepimiz şahit olmaktayız’ dedi.

‘Bir iş adamları derneği olarak üretime, eğitime ve insan gücüne daha fazla yatırım yapılması konusunda görüşlerimizi her fırsatta dile getiriyoruz’ diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yıldızgörer, ‘Bugün bilgiyi üretmek dünyada en kıymetli konulardan birisidir. Bilgiyi üreten ülkelerin, teknolojiyi üreten ülkelerden daha etkin olduğuna hepimiz şahit olmaktayız. İnovatif, yani uygulamalı buluşlar ve fikirler tasarlayan, bu fikirleri hayata geçirme cesaretine sahip, vizyonu ufku geniş nesiller yetiştirmeliyiz. Yıllar öncesi yaşadığımız Mersin ile şu anki Mersin arasında farklılıklar var. Türkiye artık eski Türkiye değil; Mersin de artık eski Mersin değil. Büyük limanıyla, iç piyasa ticaretiyle, ihracatıyla bugün ülkemizin önemli tarım ve sanayi kentlerinden bir tanesiyiz. Bugün Mersin’de eğitimden ulaşıma, tarımdan ticarete, enerjiden sanayiye, sağlıktan sulamaya kadar, kısacası birçok alanda değişim ve dönüşüme hep beraber şahit olmaktayız.  Mersinliler olarak bizlerde yorulmadan, umutsuzluğa kapılmadan çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Bugüne kadar tecrübe ve birikimleriyle her zaman bize destek veren şube başkanlarımıza, fedakarca gayret içerisinde çalışan yönetim kurulu üyelerimize, omuz omuza çalıştığım tüm arkadaşlarıma, genç MÜSİAD 'lı kardeşlerime ve gece gündüz mesai kavramına takılmaksızın çalışan şube personelimize kalbi teşekkürlerimi ve derin şükranlarımı sunuyorum’ dedi. 

Yıldızgörer son olarak, ‘Yeni Yönetim Kurulumuzun özelde Mersin’imize, genelde ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyor, bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak, sevincimizi bizlerle paylaştığınız için hepinize candan ve gönülden teşekkürlerimi sunuyorum’ ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Mersin Şubesi 19. Olağan Genel Kurul’da yeni yönetim listesi şu şekilde oluştu: Serdar Yıldızgörer (Başkan), Ali İhsan Gök, Faysal Ucuz, İsmail Dervişoğlu, Mehmet Sait Kayhan, Metin Tümen, Murat Yılmaz, Orhan Gündoğan, Yılmaz Akyüz, Zeki Ceylan. 

Editör: Barış Köksal