Erdemli Belediye Başkanı Tollu, belediyenin 2013 yılındaki hizmetlerini değerlendirdi. Erdemli’nin bugüne kadar almadığı hizmetleri ilk defa kendi dönemlerinde hayata geçirdiklerini ve halka armağan ettiklerini söyleyen Tollu, bugüne kadar yapılan tüm hizmetlerin kat kat fazlasını yaparak rekor kırdıklarını kaydetti. Yaptıkları hizmetler neticesinde Erdemli’de bir çığır açtıklarını ve ilçenin çağ atladığını dile getiren Tollu, bu hizmetleri yaparken vatandaşlardan güç aldıklarını ifade etti. Hizmetleri sadece belediye bütçesiyle gerçekleştirdiklerinin altını çizen Tollu, “Başkaları gibi devletin diğer kurumlarının yaptığı hizmetleri kendimiz yapmışız gibi göstermiyoruz, halkı kandırmıyoruz. Erdemli’de bugüne kadar hizmet eden herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Geçen 5 yıllık sürede birçok kurum ve kuruluş tarafından ödüllere layık görüldüklerini aktaran Tollu, özellikle 2013 yılı içerisinde 2 ödül birden alarak bu konuda zirve yaptıklarını vurguladı. Bir yılda 2 defa Türkiye’nin en başarılı ilçe belediye başkanı ödülü aldıklarına dikkat çeken Tollu, bu ödüllerin 5 yıl içerisinde yaptıkları hizmetlerin karşılığı olarak kendilerine verildiğini belirtti.

Son 5 yılda Erdemli tarihinin en büyük asfalt yol çalışmasına imza attıklarını kaydeden Tollu, parke yol ve kaldırım hizmetinde de rekor kırdıklarını, 55 yıllık belediye tarihinde yapılan 2 parka karşılık kendi dönemlerinde 13 tane park yaptıklarını, kültürel etkinliklerde bir rekora imza attıklarını, sahil bandı, belediye hizmet binası, Alata altyapı çalışmaları ve atıksu arıtma tesisi hizmetlerinin kendi dönemlerinde yapıldığını anlattı. Erdemli Belediyesi olarak yeni Büyükşehir Yasası ile Erdemli’ye bağlanacak olan tüm belde ve köylere de birçok hizmeti götürdüklerine işaret eden Tollu, şunları kaydetti: “Erdemli merkezi, tüm belde ve köylerimize hizmet götürüyoruz. Erdemli’mizin her noktasına, insanın olduğu her yere hizmet ediyoruz. Bunu vatandaşlarımız için, Erdemli’miz için yapıyoruz. Köyü, kenti, mahallesi fark etmez, her yere bundan sonrası için de hizmet gidecektir. Tüm okul, cami ve kuran kurslarımızda çalışmalar yaptık. Köy yollarımızı, köy meydanlarımızı yaptık. Banklar, oturma grupları, oyun grupları armağan ettik. Yapmaya da devam edeceğiz.”

2013 yılı başta olmak üzere son 5 yılın Erdemli açısından son derece verimli geçtiğini dile getiren Tollu, bundan sonrası için de Erdemli’ye hizmet götürmek istediklerini, Erdemli’nin artık köy değil, “Örnek Şehir” olarak, belediyenin ise “Ödüllü Belediyecilik” nitelemesiyle markalaştığını sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal