Her zaman spora ve sporcuya destek verdiklerini belirten Başkan Tollu, altyapıdan başlayarak umut veren sporcuların yetişmesi için spora ve sporcuya destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Ziyaretinde genç sporculara hitap eden Tollu, "Şu anda hocalarımızın yaptığı faaliyet dünyada eşi benzeri olmayan güzellikte bir çalışmadır. Bu yapılan hizmet önce kendinize faydalı sonra ailenize faydalı olan bir faaliyettir. Allah nasip ederse yarın iyi bir sporcu, iyi bir futbolcu olduğunuzda herkese faydalı bir birey olacaksınız. İnşallah bu faydayı maksimum seviyeye çevirmek için biz de elimizden gelen her türlü imkanı sağlayacağız. Allah nasip ederse topunuz yoksa topunuzu alacağız, eşofmanınız yoksa eşofmanınızı alacağız, ayakkabınız yoksa ayakkabınızı alacağız. Bundan sonra alt yapıya yatırım yapacağız yani sizin gibi gençlerin iyi bir futbolcu olmasanız bile, bu yaptığınız spor sayesinde sağlığınız ve zihniniz daima yerinde olacak. Bu sayede derslerinizde de çok başarılı olacaksınız. Spor, sizi birçok kötü alışkanlıktan geri bırakıyor. Dolayısı ile ben hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Ailelerimize de böyle imkanı sağladıkları için onlara da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Herkesin, özellikle de genç sporcuların spor yapmaları için Erdemli’nin birçok bölgesine spor tesisi yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini kaydeden Tollu, herkesin spor yapabilme imkanına kavuşabilmesi için belediye olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti. İlk defa kendi dönemlerinde Erdemli’de tenis oynanmaya başlandığını ifade eden Tollu, ilçeye 3 tane tenis kortu kazandırdıklarını dile getirdi. Öte yandan yapılan her parka spor aletleri konumlandırdıklarını de belirten Tollu, yeni voleybol, basketbol gibi tesislerin de yapıldığını, yapılmaya da devam edileceğini sözlerine ekledi.

Erdemli Gençler Birliği Spor Kulübü Başkanı Ali Özel, ziyaretinden ve katkılarından dolayı Başkan Tollu'ya teşekkür ederek plaket taktim etti.
Editör: Barış Köksal