Ziyarette Büyükşehir Yasası ve muhtarların yaşadığı sıkıntıları dile getiren Başkan Kurt, “Daha önceden yatırımlarımız belliydi ona göre hareket ediyorduk. Yapacağımız işler belliydi, kimden ne isteyeceğimizi biliyorduk. Ancak şimdi kimden ne hizmet alacağımızda açık ve net olarak belli değil. Neredeyse 1 yıldır beklemedeyiz, bu sürede bir şey yapmamışız. Vatandaşlar hizmet bekliyor ancak elimiz kolumuz bağlı” dedi.

Özellikle altyapı sorunlarının olduğunu ve geçiş döneminden rahatsız olduklarını ifade eden Kurt, “Büyükşehir yasasıyla birlikte köy iken mahalleye dönüşen yerlerde sıkıntı büyük, belde iken mahalleye dönüşen yerlerde ise sıkıntılar çok daha büyük. Özellikle de elektrik konusunda çok büyük sıkıntılar var. Bu konuda bir an önce adım atılması gerekiyor. Kesintilerden, çözümsüzlükten vatandaşa gına geldi” diye konuştu.

Öncelikle dernek başkanı ve yönetimini kutlayan Kaymakam Taştan ise, köy yaşamında belirli alışkanlıkların olduğunu ve bunların değişimi sırasında tereddüt dönemi yaşanabileceğini belirterek, “Artık tek bir kurumla değil birçok kurumla birlikte işleri çözmek gerekiyor. Yaşanan sorunların giderilmesi açısından kurumlarla muhtarlarımızı kapsamlı toplantılarla bir araya getirmek gerekiyor. Muhtarlarımıza her konuda yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal