Dolandırıcıların aynı gün çok sayıda muhtarı arayıp banka ve postane şubelerine para yatırılması istediği bilgisi alan polis banka önlerinde önlem aldı.

ATM'de para yatırırken cep telefonuyla konuşmaya devam eden Türbe Mahallesi Muhtarı Mustafa Gökçen’in durumundan şüphelenen polis, son anda yatırılmak üzere onay bekleyen 6 bin 500 lirayı iptal tuşuna basarak engelledi. Muhtarın postane şubesine yatırdığı 8 bin lira ise savcılık kararıyla durduruldu.

Bankadan 15 bin lira kredi çekerek, dolandırıcılara göndermeye çalışan Türbe Mahallesi Muhtarı Mustafa Gökçen, asayiş büro amirliği ekiplerinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtarıldı.

Gökçen, durumu fark edip, kendisini dolandırılmaktan kurtaran Erdemli Emniyet Müdürlüğü polislerine teşekkür etti.
Olayı anlatan Gökçen, “Benim TC numaramdan tutun aile fertlerimin telefon numaralarına varıncaya kadar bütün bilgilerimi ele geçirmişler. Senin adına yüklü bir para çekilmiş. 'Seni bu durumdan kurtaracağız. Sen 15 bin liralık bir kredi çek. Sen bu parayı postaneye yatır' dediler. Krediyi çektim. Önce 8 bin lira aldım. O an için o kadar paraları varmış. Bir saat sonra 500 lirasını kestiler 6 bin 500 lira daha çektim. Paraları yatırırken polisler son anda iptal tuşuna basarak paranın yatırılmasını engellediler” dedi.

“Telefonu hiç kapattırmadılar” diyen Gökçen, “Konu dışarı çıkarsa 6 yıl hapisliği var. Telefonu kapatırsan tehlikedesin, dediler. Bu sebeple kimseye durumu anlatamadım. Evdeki kız çocuğumla bile beni konuşturdular. Ekip gönderiyorum, kız çocuğunla seni korkmasınlar diye konuşturuyorum dediler. Bende kızım arkadaşlara yardımcı ol dedim. Sakınacak bir şeyimiz yok dedim. Olay bu şekilde oldu” diye konuştu.

Durumu fark ederek kendisini dolandırılmaktan kurtaran polislere teşekkür eden Gökçen, “Ben Erdemli Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bütün polis memuru arkadaşlara teşekkür ediyorum. Polis arkadaşlar olmasa benim çektiğim kredi, para çoktan gitmişti” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal