Ülke ve bölge tarımının ele alındığı toplantıda konuşan MTSO Başkanı Aşut, “Hiç kimse tarımı gözardı edemez. Tarımın gelişmesi için de AR-GE çalışması gerekmektedir. Eğer tarım konusunda rakip ülkelerle rekabet edeceksek mutlaka araştırmaya, üretimde kaliteye ve bilimsel araştırmalara önem vermeliyiz” dedi.

Aşut, “Ülkemizin önemli tarımsal araştırma yapan kurumları arasında bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu bunların başında gelmektedir. Bu kurumda son yıllarda yapılan tarımsal araştırmalar yüz akımız olmaya başladı. Özellikle de narenciye de çeşit geliştirme ve tohumculuk konusunda önemli mesafeler kaydedildi. Bu güzel gelişmeleri oda olarak yürekten destekliyoruz’’ diye konuştu.

Agro- Tarım Teknoparkı konusunda da bilgiler aktaran Aşut, “İklimi doğal yapısı ve ülke tarımının kalkınması konusunda yapılan araştırmalar göz önüne alındığında Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu biçilmiş kaftan. Çünkü birçok üniversitede dahi bulunmayan son sistem laboratuvar ve bilim adamlarına sahip bir kurum. AR-GE çalışması konusunda hem arazisi müsait hem de teknik altyapısı müsait. Şimdi MTSO Tarım-Platformu olarak Alata’da Tarım Agro Parkı’nın kurulması için çalışmalarımızı hızlandırdık. Kuruluş altyapımızı tamamladık hazırladığımız raporumuzu Sayın Valimiz Özdemir Çakacak’a sunacağız’’ diye konuştu.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş de yaptığı konuşmada, kurumda yapılan tarımsal AR-GE çalışmaları ve laboratuvar altyapısı hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya MTSO Yönetim kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Oda yönetim kurulu üyeleri İbrahim Zeper, Ekrem Sağlam, Enis Hekimoğlu, Tarım-Gıda Platformu Başkanı Mustafa Asparuk, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdür Yardımcısı Mehmet Akbaş, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş ve bölüm başkanları katıldı.

Editör: Barış Köksal