Kentin en büyük meslek örgütü olan ve 20 bine yakın üyesi olduğu ifade edilen MTSO'da, meslek komiteleri ile meclis üyelerinin belirlenmesi için oy kullanma işlemi başladı. Gazipaşa İlkokulu'ndaki seçimlere üyeler yoğun ilgi gösterirken, seçimlerin ardından askı süreci tamamlandıktan sonra komite üyeleriyle birlikte 99 kişilik meclis üyeleri de belirlenecek. Seçilen meclis üyeleri, daha sonra meclis başkanı, divan kurulu ve oda yönetim kurulunu seçecek. 

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, bugünkü seçimlere ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu dönemde MTSO'ya ve kente katkı sunan tüm meclis üyelerine, komite üyelerine, yönetimine ve tüm çalışanlara teşekkür etti. "Oylarıyla kentimize hizmet etme imkanını veren tüm üyelerimize şükranlarımı sunarım" diyen Aşut, "Ne yapılmayan bir hizmet varmış gibi gösterilebilir, ne de yapılan hizmetler yok sayılabilir. Mersinliler ve tarih baki kalan şu kubbedeki sesi unutmaz, unutmayacaktır" dedi. 

Seçimlerin MTSO'ya, kente ve ülkeye hayırlı sonuçlar vermesi temennisinde bulunan Aşut, şu ifadeleri kullandı; "Bir kez daha Mersin iş camiası demokrasiye olan bağlılığını, hoş görüye olan adanmışlığını seçim sürecinde tüm olgunluğu ile gösterecek ve ülkemize yine örnek olacaktır. İnanıyorum ki, tüm değerli üyelerimiz pazar günü sandığa giderek sorumluluğunu gösterecek ve Mersin’in değerlerine sahip çıkacaktır. Tüm kalbimle inanıyorum ki, üyelerimiz pazar günü avamlığa, basitliğe ve seviyesizliğe değil, samimiyete oy verecektir. İnanıyorum ki, üyelerimiz pazar günü ayrışmalara, bölünmelere ve kutuplaşmalara değil, Mersinlilik ortak paydasında kenti birleştirenlere, ayrım yapmadan kenti kucaklayanlara oy verecektir. İnanıyorum ki, üyelerimiz pazar günü dedikodulara, hakaretlere, saygısızlıklara değil, aksine saygıya, nezakete oy verecektir. Konu kişiler ve isimler değil, konu değerleridir. Biz bu değerlerle varız. Sahip çıkarsanız kent olarak var olmaya devam edeceğiz. Sahip çıkarsanız çocuklarımız ve torunlarımız bu kentte yaşamaya devam edecektir. İnanıyorum ki, üyelerimiz pazar günü vatanseverlik, cumhuriyet ve Atatürk değerleri, bilim ve tüm inançlara saygı ortak paydasında buluşanlara oy verecektir." 

Editör: Barış Köksal