MTOSB Başkanı Sabri Tekli, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte MTSO Başkanı Aşut ve yönetimini ziyaret ederek, sorunların çözümünde destek istedi. Ziyarette, kent sorunlarının çözümü için ortak lobi oluşturulması ele alınırken, MTSOB Başkanı Tekli, özelikle OSB’nin otoyol bağlantısı ve D-400 Karayolu’na paralel yolun genişletilmesi konusunda yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında büyük destek beklediklerini söyledi. “Bu konudaki çalışmalarda kurumunuzu yanımızda görmek istiyoruz” diyen Tekli, her gün çok sayıda sanayiciden yatırım talebi aldıklarını, yatırımcılara daha iyi olanaklar sunabilmek adına ortak çalışmanın büyük önem taşıdığını belirtti.

Sorunların çözümü için gerekirse hep birlikte Ankara’ya gidilmesini isteyen Tekli, “Hedefimiz yatırımcıya yalnızca iyi olanaklar sunmak değil. Artan yatırım taleplerini karşılayabilmemiz adına yeni sanayi alanları da oluşturmak istiyoruz. Sanayi Bakanlığı ile birlikte hareket ederek OSB’nin bulunduğu alanın 20 kilometrelik çapında, otobanın üst kısmındaki bölgelerde yeni sanayi alanları kurmalıyız. Yalnızca sanayide değil, tarım, gıda ve lojistikte de ciddi anlamda yeni sahaların oluşturulmasına ihtiyaç var” diye konuştu.

MTSO Başkanı Aşut ise bölgenin eksikleri konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte hareket etmenin büyük önem taşıdığını vurguladı. Bugüne kadar yapılanların yeterli olmadığının altını çizen Aşut, çalışmalarını hep birlikte Mersin’i cazibe merkezi haline getirme yönünde yoğunlaştırmaları gerektiğini ifade etti. Mersin’de yatırımcı ve sanayiciye daha cazip olanaklar sunulması gerektiğini kaydeden Aşut, “Sanayiciler yatırım yapmak istiyor ama önce biz onlara uygun altyapıyı hazırlamalıyız. Uygun altyapıdan kastım ise parsel temini değil. Kentin personel altyapısı, lojistik altyapısı uygun olmalı ki, sanayici geldiği zaman daha cazip olanaklar sunabilelim.”

Lobi konusunda bugüne kadar birçok deneme yapıldığını ve istenilen sonuçların alınamadığını da hatırlatan Başkan Aşut, geçmiş dönemlerde tüm kesimlerin çalışmaya dahil edilmeye çalışıldığını, bu yıl ise farklı bir yöntem izlenerek kurumsal çatı altında lobi faaliyetlerinin sürdürülmesi için çalışacaklarını dile getirdi. Ankara’dan isteklerin sınırlı tutulması halinde de daha iyi sonuçlar alınabileceğine dikkat çeken Aşut, bir iki taleple gidilmesi gerektiğini, Oda olarak bu konudaki her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Editör: Barış Köksal