Bu kapsamda MTOSB Başkanı Sabri Tekli ile Mersin İŞKUR İl Müdürü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Mersin İŞKUR, 15-16 Ekim 2015 tarihlerinde Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenleyeceği ve işverenlerle iş arayanları aracısız olarak bir araya getireceği 5. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı çalışmalarını sürdürüyor. Hazırlıklar çerçevesinde, kentte işveren konumunda olan kurumlarla işbirliği protokolleri imzalayan Mersin İŞKUR, son olarak MTOSB’nin de desteğini aldı.

Mersin’in önemli üretim ve istihdam bölgesi olan MTOSB ile de fuar için protokol imzalandı. MTOSB Başkanı Sabri Tekli ile Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu tarafından imza altına alınan işbirliği protokolüyle OSB’deki kurumsal firmalar da personel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla fuarda stant açacak.

MTOSB’de gerçekleşen imza töreninin ardından açıklama yapan Başkan Tekli, bölgenin kent ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sunduğunu belirtti. 2014’teki fuar organizasyonuna verdikleri desteği 2015’te de vereceklerini dile getiren Tekli, MTOSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi hakkında da bilgi verdi. MTSOB bünyesinde açtıkları okulla öğrencilerin sadece teorik bilgiyle değil, firmalarda pratik işbaşında eğitim yaparak deneyim kazanmalarını amaçladıklarını ifade eden Tekli, İstihdam Fuarı’nın hem okul öğrencileri hem de bölgedeki firmalar için anlam taşıdığını söyledi.

Mersin İŞKUR İl Müdürü Kutlu ise Mersin’de yapılacak fuar organizasyonunun en önemli parçalarından birini de Organize Bölge’nin oluşturduğunu kaydederek, OSB bünyesindeki firmaların fuarda stant açarak personel ihtiyaçlarını karşılamasının, iş arayanlar için büyük fırsat olduğunu vurguladı.

Editör: Barış Köksal