Yurt içinde olduğu kadar yurt dışındaki önemli fuarlara da ilgi gösteren MTOSB sanayicisi, İran'da 15. kez düzenlenen ve bir çok ülkeden binlerce kişinin katıldığı  Tehran Industry International Exhibition fuarına 40 kişilik bir ekip ile katıldı.
 
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi adına açılan stantta, MTOSB firmalarının katalogları ve ürünleri tanıtılırken, fuara katılan sanayiciler bir çok iş görüşmesi yaptılar. İran'a uygulanan ambargonun kaldırılması sonucunda bu fuara katılmak istediklerini belirten sanayiciler, '12 Yıldır devam eden ambargo bu yıl temmuz ayında yapılan görüşmeler ile kaldırıldı. Ambargonun kalkması ile birlikte Türkiye'nin ticaret hacminin aratacağı görüşündeyiz. İran'da çok sıcak şekilde karşılandık ve önemli görüşmelerde bulunduk. Önümüzdeki günlerde Mersin ile İran arasındaki ticaretin artacağı görüşündeyiz' dediler.
 
MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Özcan Özozan, Ergül Kaptan, ve MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz'ın da katıldığı fuarda açılan stant büyük ilgi gördü. 42 Holün bulunduğu ve İran'ın önemli fuarlarından kabul edilen  Tehran Industry International Exhibition'daki MTOSB standını her gün binlerce kişi ziyaret etti. Türk firmaların büyük ilgi gösterdiği fuar sonrasında MTOSB heyeti İran'ın tarihi yerlerini gezme fırsatı da buldu.





Editör: Barış Köksal