Öğrencilerin projelerinin yer aldığı serginin açılışına, Vali Yardımcısı Ali Katırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, iş adamları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Üreten Gençlik Proje ve Ürün Sergisi’nde, Gıda Teknolojileri, Elektrik Elektronik, Makine Teknolojileri, Metal Teknolojileri ile Mobilya ve İç Mekan Tasarımı dallarında eğitim gören öğrencilerin yıl boyu atölyelerde ürettikleri el emeği ürünleri ve projeleri sergilendi.

Açılışta konuşan Vali Çakacak, “Çocuklarımız bu ve benzer organizasyonlarda hayal ettiklerini projeye dönüştürüyor. İnsanlar hayal ettikleri ölçüde yaşar. Hayal etmek oldukça önemlidir ama hayal edilenlerin gerçekleştirilmesi de bir o kadar önemlidir. Bütün öğrencilerimizi en içten dileklerimle kutluyor, hayal ettiklerini gerçeğe dönüştürmeye devam etmelerini öneriyorum. Bizler onlara güveniyor ve inanıyoruz” dedi.

Eğitimin kendileri için her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Çakacak, “Çünkü ekonomik ve sosyal gelişme başta olmak üzere her türlü gelişmenin ve kalkınmanın temeli eğitimdir. Bizler çocuklarımıza iyi eğitim vererek geleceğe hazırlarsak, ülkemizin geleceğine yatırım yapmış oluruz. Burada okuyan öğrencilerimiz organize sanayi bölgesi içerisinde iş dünyasıyla iç içe hem teknik hem de mesleki eğitim alıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak her geçen gün gelişen ve büyüyen bir devletiz. Özellikle ülkemizde ara elemana duyulan ihtiyaç göz önünde bulundurulduğunda bu ve benzeri okullarda eğitim gören öğrencilerimizin ileride ne kadar önemli rol oynayacağı apaçık ortadadır” diye konuştu.

Kurdele kesiminin ardından Vali Çakacak ve beraberindekiler sergiyi gezdi. Çakacak, sergilenen toplam 102 projeyle ilgili öğrencilerden bilgi aldı.
Editör: Barış Köksal