Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin içerisinde yer alan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen 'Üreten Gençlik Proje Sergisi'ne Mersin Valisi Ali İhsan Su, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Akdeniz Belediye Başkanı ve Kaymakamı Muhittin Pamuk, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin İl Defterdarı Hatice İşcem Ercoşman, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Mersin GİAD Başkanı Mehmet İzol, MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer ve çok sayıda sanayici katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hasan Gürbüz, 'Milli Eğitim temel kanununda bizlere verilen görevler ve misyonumuz gereği, Atatürk inkılaplarına ve Türk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan, geliştiren, ailesini, vatanını seven, daima yükseltmeye çalışan, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren gençleri yetiştirmek, diğer taraftan ilgi, istek ve kabiliyetlerine göre meslek sahibi yaparak, kendisinin ve toplumun mutluluğu için beraber iş görme alışkanlığı kazanmış, problem çözme yeteneği gelişmiş, yeni teknolojileri kavrayıp üretime yansıtan öğrenci merkezli bir eğitimle kişilikli ve nitelikli gençler yetiştirmektir. 

Okulumuz OSB'ler içerisinde açılmış ilk olma özelliği taşıyan 7 yıllık bir maziye sahip, bütün sanayici ve iş adamlarımızın desteklediği proje tabanlı eğitim yapan bir kurumdur. Mersin ve Tarsus'tan, 60'a yakın yerden öğrencilerimizi okulumuza taşıyor ve evlerine yönlendiriyoruz. Hiçbir şekilde öğrencilerimizden ücret almamaktayız. Bize desteğini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüze, Mersin Valiliğimize, MTOSB Yönetim Kurulumuza, sanayici ve iş adamlarımıza, öğrencilerim ve şahsım adına teşekkür ediyorum' dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda öğrenciler projelerini Mersin Valisi ve beraberindeki heyete sundu. Yoğun ilgi gören projeler Mersin Valisi Su'nun ilgisini çekti. Projeler arasında en çok dikkat çekeni ise, üzerinde uzun zamandır çalışılan model araba oldu. Mersin Valisi Su ve MTOSB Başkanı Tekli, tamamı öğrenciler tarafından üretilen model araba ile okul bahçesinde tur attı. Hayatı kolaylaştırmak adına birbirinden ilginç birçok projeye imza atan öğrenciler, özellikle kendi enerjisini üretebilen projeleri ile göz kamaştırdı. Mersin Valisi Ali İhsan Su projeleri inceledikten sonra öğrencileri tek tek tebrik etti. 

Sergi ve atölyedeki incelemelerinin akabinde okul bünyesinde oluşturulan ‘Edebiyat Sokağı’nın açılışı da Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. ‘Edebiyat Sokağı’ kapsamında oluşturulan kütüphaneyi de ziyaret eden Vali Su, burada bir süre incelemelerde bulundu.

Yenilenebilir enerji çalışmaları kapsamında bitki köklerinden enerji üretmek amacıyla Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde oluşturulan serayı ziyaret eden Mersin Valisi Ali İhsan Su burada da incelemelerde bulundu. Öğrenciler Vali Su'ya yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, serada yetiştirilen meyve ve sebzeler dikkat çekti.

Sergi ziyaretlerinin ardından en iyi proje sahibi öğrenciler ödüllendirildi. Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ödüllerini Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun elinden aldı.

Editör: Barış Köksal