MESK ve SAD AKADEMİ, Mersin’de motosikletle görev yapan kurum çalışanlarına motosiklet sürüş ve sürüş güvenliği eğitimi vermeye devam ediyor. MESK eğitmeni ve SAD AKADEMİ sahibi Halil İbrahim Ada tarafından verilen eğitimlerde, acil durumlarda neler yapılması gerektiği öğretiliyor.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yusuf Güder, yaptığı yazılı açıklamada, projeyi Mersin’de görev yapan tüm motosikletli kurumlara uygulamayı hedeflediklerini belirtti. Güder, “İlk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na verdiğimiz eğitimi daha sonra Motorize 112 Acil Servis ekiplerine vererek devam ettiriyoruz. Hedefimiz bu eğitimleri Mersin’de motosikletle görev yapan tüm kurumlara vermek” dedi.

Kurumlara verilen eğitimlerde kulüp olarak hiçbir ücret almadıklarının altını çizen Güder, “MESK olarak başlattığımız bu güzel projemizde kesinlikle hiçbir ücret talep etmiyoruz. Amacımız motosiklet sürücülerinin güvenliği. Acil durumlarda ne yapmaları gerektiği konusunda Halil İbrahim Ada hocamız tarafından başlangıç, orta düzey ve ileri düzey sürüş eğitimleri veriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Editör: Barış Köksal