Mersin Oto Galericiler Derneği olarak sorunlarını dile getiren MOGDER Başkan Yardımcısı Ali Kıratlı, 'MOGDER olarak kendimize ait olan, halkımızın kolayca ulaşım sağlayabileceği ve Mezitli İlçemiz sınırları içerisinde olabilecek bir Oto Galericiler Sitesi kurmak istiyoruz. Hazırladığımız proje şu ana kadar üyelerimizden ve projeyi gören herkesten onay aldı. Hazırladığımız proje ile birlikte hem oto galeri esnafı, hem vatandaşımız rahat edecek, hem de Mezitli İlçesi kalkınacak' dedi.

Ali Kıratlı, 'İstihdam alanı Mezitli’de çok fazla. Mezitli'yi kalkındırmak için bu projeyi burada hayata geçirmek istiyoruz. Oto Galericiler olarak istediğimiz daha fazla zaman kaybetmemek. 5000’lik imar planı 2016’da hayata geçecek. Biz şu anki  mevcut plana Mersin Oto Galericiler projesini eklemek ve bir an önce bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz' dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise bu konuyu Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma içerisinde yürütebileceklerini kaydetti. Tarhan, 'Mezitli şuan sağlık ve okul alanında çok yatırım alıyor. Parti gözetmeksizin Mezitli’nin refahı ve canlanması adına çalışıyoruz, sizin bu projenizi de ilçemizde faaliyete geçirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Başkan Tarhan, Mersin Oto Galericiler Derneği'nin hazırladığı taslak çalışmaları alarak konuyu gündeme getireceğini ifade etti.
Editör: Barış Köksal