Bir süredir Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile görüşen ve Mersin'e yakışır bir oto galericiler sitesinin kurulması için yardım isteyen Mersin Oto Galericiler Derneği'nin yürüttüğü çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Mersin Oto Galericiler Derneği Başkanı Bekir Selvi yaptığı açıklamada, 'Bizler oto galerici esnafımızın şehir içerisindeki yerlerinden ayrılıp, oto galericiler sitesine geçerken mağdur olmamaları adına, vatandaşımızın kolay ulaşabileceği bir lokasyonda oto galericiler sitesi kurulmasını talep ediyorduk. Bu anlamda yürüttüğümüz çalışmalar sonrasında Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan'ın da çabaları ile, bu ilçemizde bir yer tespit ettik. Mezitli Belediyesi bu yerin onayı için Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne konuyu havale etti' dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi'nin oto galerici esnafını mağdur etmeme adına kısa süre içerisinde yeni oto galericiler sitesinin yerini onaylaması gerektiğini sözlerine ekleyen Mersin Oto Galericiler Derneği Başkanı Bekir Selvi, 'Bizler yıllardır bu mücadeleyi veriyoruz. Hem vatandaşlarımızın, hem esnafımızın mağdur olmamasını istiyoruz. Şehir içerisindeki yerlerimizden taşınırken, bu noktalara geri dönmeyi istemeyeceğimiz bir lokasyon şart. İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile şehir içerisindeki yerleri boşaltmamızı istiyor; dernek olarak buna karşı değiliz, fakat oto galericiler sitesinin de esnaflarımızın isteklerini karşılaması gerektiğini savunuyoruz. Bundan dolayı da Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nden konuyu ivedilikle gündemlerine alıp, yeni Mersin Oto Galericiler Sitesi'nin yapım aşamasına geçebilmeyi arzu ediyoruz' dedi. 

Editör: Barış Köksal