Tuna’nın yeniden belediye başkanı seçilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirten Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, "Toroslara ve Mersin’e yaptığınız hizmetleri herkes biliyor ve takdir ediyor. İnsanlara olan sevginiz ve gösterdiğiniz güven sizi yeniden göreve getirdi. Tebrik ediyor ve başarıları çalışmalarınızın devamını diliyorum” dedi. Başarıya giden yolda, alt yapı ve tesisin çok önemli olduğunu belirten Kahramanlı, Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın, spora ve sporcuya yaptığı katkıların yadsınamaz olduğunu belirterek teşekkür etti.
89 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Mersin İdmanyurdu Kulübü’nün ihtiyacına cevap veren bir sosyal tesisinin bulunmadığına dikkat çeken Kahramanlı, Tuna’nın geçen dönem bölgesinde bulunan 60 dönümlük bir araziyi tesis yapılması amacıyla tahsis ettiğini hatırlatarak, ancak o dönemde arazinin imar noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin engeline takıldığını kaydetti. Sporda alt yapıya önem veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın desteğini her zaman gördüklerini, bundan sonra da aynı desteğin devam edeceğini inandıklarını ifade eden Kahramanlı, “Mersin İdmanyurdu, bu şehrin takımıdır. Bugüne kadar sizlerin desteğini aldık. Bir takım için, alt yapı ve tesis çok önemlidir. Belediye Başkanımız Hamit Tuna da spora ve sporcuya değer veren, alt yapıyı bilen bir belediye başkanıdır. Geçen dönem Başkanımız , bölgelerinde bulunan 60 dönümlük bir araziyi kulübümüze tesis yapılması amacıyla tahsis etmişti. Eğer Büyükşehir Belediyesi bu arazinin imarı ile ilgili çalışmalar yapsaydı şuan Mersin İdmanyurdu Kulübü bir tesise sahip olacaktı. İnşallah bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz ve Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’nın, kulübümüzün yeniden Süper Lig’e çıkması için gerekli olan desteği sunacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, tesisleşmenin Mersin İdmanyurdu’na kurumsal bir kimlik kazandıracağını belirterek, imkanları ölçüsünde gerekli olan desteği sunmaya devam edeceklerini söyledi. Bundan sonraki süreçte el birliğiyle Mersin İdmanyurdu’nu yeniden Süper Lig’de görmek istediklerini ifade eden Tuna, şöyle devam etti; "Mersin İdmanyurdu'nun yeniden Süper Lig’de olması gerekir. Buna inancımız tamdır. Geçen dönem tesis yapılması üzere Korukent Mahallesi'nde tahsis ettiğimiz 60 dönümlük alanla
ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz ile birlikte gerekli çalışmaları inşallah bu dönem yapacağız. Bu takımın kurumsal kimliğe kavuşması için mutlak suretle bir tesisinin olması lazım. Alt yapıya önem vermek suretiyle Mersin’in gençlerinden oluşan futbolcularla desteklenmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu problemleri ortadan kaldırmanın tek yolu tesisleşmeye gitmektir. İnşallah bunu bu dönem gerçekleştireceğiz. Bu anlamda birlikte istişarelerimiz devam edecektir. İnşallah bu dönem bu çalışmayı sonuçlandırarak, şehrimizin takımını tesisleştireceğiz. Kulübümüzü, bölgemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız.”
Editör: Barış Köksal