Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, Kardemir Karabükspor maçında hakettikleri bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, “Ancak 2 galibiyet aldık diye her şey tamam değil. Aldığımız 2 galibiyetle ne lig bitiyor ne de 2 tane mağlubiyet alsaydık lig bitiyordu” açıklamasını yaptı.

“İYİ OYNADIK” 
Üst üste alınan 2 galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Biz 4 maça baktığımız zaman maçların genelinde iyi oynadığımız gözüküyor. Tabi kötü oynadığımız, hata yaptığımız anlarda var. Fakat yeni bir takım olduğumuz için de özellikle son oynadığımız maçta hem oyun olsun, hem galibiyet olsun ilerisi için iyi sinyaller verdi. Bizim fikstürümüze baktığımız da diğer takımlara göre daha zor bir fikstürümüz var. 9 tane maçımız deplasman. Ancak biz bunu büyük bir dezavantaj olarak görmüyoruz. Onun içinde içeride oynayacağımız maçlar çok önemli. İçerideki maçları bizim çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"2 TANE MAÇI ALDIK DİYE HER ŞEY TAMAM DEĞİL"
Lige, evlerinde şanssız bir yenilgi ile başladıklarını hatırlatan Çalımbay, “Bu şansızlıkta da, sahada Beşiktaş'ın bize ezici bir üstünlüğü yok. Bizim net pozisyonlarımız vardı, atamadık. Sahamızın maalesef kötü olması bizim için o maç açısından dezavantaj oldu. Aldığımız 2 galibiyetle ne lig bitiyor, ne de 2 tane mağlubiyet alsaydık lig bitiyordu. Biz sadece 2 tane galibiyet aldık. Lig çok uzun bir maraton. Puanlara, galibiyetlere çok ihtiyacımız var. 2 tane maçı aldık diye her şey tamam değil. Bana göre daha iyi olması gerekiyor. Bu maçları mağlup da olabilirdik. Önemli olan bir istikrar yakalayabilmek. Önemli olan ligde kalıcı olmak. Önemli olan istikrarı yakalarken başarılı olmak. Önemli olan takımı oturtmak. Bunları da yapmak istiyorsak bir kere herkesin bir sorumluluk alması gerekiyor. Herkesin sorumluluğunu bilmesi gerekiyor. Bizim için en önemli şey o. Herkes sorumluluğunu bilirse, herkes bunları yaparsa biz başarılı oluruz. Herkes sorumluluğu yapamazsa biz başarısız oluruz. Ben çok iyi bir takımla çalışıyorum. Gerçekten arkadaşlık bizde üst seviyede. Bunu da yavaş yavaş sahaya yansıtmaya başladık" şeklinde konuştu.

"BURSASPOR MAÇINA LİGİN İLK MAÇI GÖZÜYLE BAKIYORUM"
Bursaspor maçına ligin ilk maçı gözüyle baktığını vurgulayan Çalımbay, "Çünkü ilk defa taraftarımızla net bir şekilde burada maç oynayacağız. Buradaki maç bizim için çok önemli. Hele ki Kardemir Karabükspor maçını kazandıktan sonra bu maçı da çok iyi bir şekilde bitirdiğimizde, Karabükspor maçının anlamı daha büyük olacak. Tabi ki buradaki en büyük silahımız taraftarımız olacak. Bu maçı taraftarın maçı olarak düşünüyorum. İnanılmaz bir şekilde taraftar desteğine ihtiyacımız var. Burada taraftar ve futbolcular birleşecek, oyuncularımızda bunu sahaya yansıtacaktır. Ben taraftarları her zaman birinci adam olarak görmüşümdür. Bu maçta taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Lig hakikaten çok zor. Bu işin inişli, çıkışlı bir sürü şeyleri olacak. Onun içinde çok iyi bir istikrar yakalamamız gerekiyor. İstikrar içinde bazı şeyleri herkes en iyi şekilde yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"FEDERASYONUN BİZE YARDIMCI OLMAMASI BENİ ÜZDÜ"
Geri kalan maçları Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda oynayacaklarını kaydeden Çalımbay, "Stadın zemini şu anda fena değil. Yalnız benim üzüldüğüm şey, federasyonun bize yardımcı olmaması. Son hafta, ligin son maçını biz oynuyoruz, maalesef bu haftaki ligin ilk maçını da biz oynuyoruz. Arada 2 gün var. Benim sakatım var, darbe alan oyuncular var. Bu oyuncularım 2 gün içinde yetişme şansı yok. Maç programlarını yaparken coğrafyaya bakmak gerekiyor. Karabük ulaşım açısından bizler için çok zor deplasmanlardan bir tanesi. Şimdi biz oradan buraya dün geldik. Bir gün burada dinleniyorsun, diğer gün kampa giriyorsun ve maça çıkıyorsun. Biz saha içinde rica ettik federasyona. Bu sahanın 2 güne bile ihtiyacı var. Bu saha 2 gün sonra daha iyi olabilir. Bizim maçımızı daha ileriye alabilirdi. Şunu bize çok gördüler. Bu maçın ileriye alınmasına herkes saygı gösterirdi" dedi.
Editör: Barış Köksal