Teknik direktör Rıza Çalımbay, "Bizim bütün amacımız oradan iyi bir şekilde ayrılmak. Bunu yapabilecek güçteyiz. Yeter ki biraz kapasitemizin üzerine çıkalım. Onu da yapacağız, ben takımıma güveniyorum" dedi.

Macit Özcan Spor Kompleksi’nde, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleşen antrenman, ısınma koşusuyla başladı. Oyuncular, ısınma hareketlerinin ardından dar alanda pas çalışması yaptı. Ardından ise taktik yönde çalışmalar yapıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanda, futbolcuların morallerinin yüksek olduğu gözlendi. Antrenmana bütün futbolcular katılırken, Oktay Delibalta düz koşu yaptı. Samsunspor ile anlaşan Eren Tozlu ise hocası ve takım arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra tesisten ayrıldı.

"BÜTÜN AMACIMIZ ORADAN İYİ BİR ŞEKİLDE AYRILMAK"

İdman öncesi açıklamalarda bulunan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ikinci yarıya iyi bir giriş yaptıklarını ifade ederek, "3 puanla da başlayabilirdik, Başakşehir maçında. Kazanabileceğimiz bir maçtı ve kaybedebileceğimiz de bir maç oynadık. Neticede puanla başladık. Yine bir deplasmanımız var. Buradan da puanla ayrılmak istiyoruz ama maçın ne kadar zor olduğunu ve Ankara'daki bizim açımızdan en büyük dezavantajın Beşiktaş'ın çok büyük bir taraftarla oynayacak olmasıdır. Rakibimiz İstanbul'da oynar gibi maç oynayacaktır. Beşiktaş'ın gücünü de biliyoruz, kendi gücümüzü de biliyoruz. Bizim bütün amacımız oradan iyi bir şekilde ayrılmak. Bunu yapabilecek güçteyiz. Yeter ki biraz kapasitemizin üzerine çıkalım, onu da yapacağız, ben takımıma güveniyorum" diye konuştu.

"BİZİM EN BÜYÜK DEZAVANTAJIMIZ TRANSFER YAPAMAMAMIZ"

Eksikler hakkında da bilgiler veren Çalımbay, "Serkan Balcı, Vederson, Sinan Kaloğlu, Oktay, Welliton sakat. Bunlara bir de Pedriel katıldı. İnşallah maç gününe kadar iyileşirler de oynarlar. Bizdeki sıkıntılar üst boyutta. Sıkıntılarımız çok öncelikle sakat açısından. Bugün de Eren'le yollarımızı ayırdık. Kendisi ayrılmak istedi, biz de izin verdik. Tabii ki biz burada zorla kimseyi tutamayız. Mecburen bazı şeyleri yapmamız gerekiyor. Bizim en büyük dezavantajımız transfer yapamamamız. Eğer transfer yapsaydık hiçbir sıkıntı yaşamazdık. Şu anda sakatlar böyle devam ederse bizim için büyük sıkıntı olur. Tabii ki halen kupada da iddiamız var. Kupada da biz gitmek istiyoruz ama gidip, gitmemenin bize faydası mı olur, zararı mı olur onu da bilemiyoruz. Sıkıntılı bir döneme girdik ama bunun üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal