Arkum İlk ve Orta Okulunu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ile birlikte ziyaret eden Kaymakam Şevket Cinbir, öğrenci, öğretmen ve okul idarecileri ile görüşüp, onlarla birlikte yemek yedi.

İlk olarak bahçede oyun oynayan çocuklarla sohbet eden Kaymakam Şevket Cinbir, daha sonra Sınıfları gezdi. 3/B sınıfında okuyan Havva İmge Yılmaz’ı da sınıfında ziyaret eden Cinbir, başarılı çalışmasından dolayı tablet hediye etti.

Tahtaya adını, soyadını ve cep telefonu numarası yazarak çocukların kayıt etmesini isteyen Kaymakam Cinbir, öğrencilere gelecekte hangi mesleği seçecekleri konularında sorular sordu. Öğrencilerle her sınıfta samimi sohbetler eden Cinbir, onlara bir Vali’nin hikayesini anlattı. Hikayede babasını ayağına jandarmalar eşliğinde getirten valinin doğru davranmadığını, ne olursak olalım önce adam olunması gerektiğini, adam gibi adam olunduğunda hiçbir meselenin kalmayacağını ifade etti.

Kendisinden uzak bir okulda da olsalar her öğrenciyi ve her okulu takip ettiğini ifade eden Cinbir, öğretmenlerle yaptığı konuşmasında ise, “Öğrencilerin birer anne ve babaları olabilir. Fakat her öğrenci Türkiye Cumhuriyetinin bizlere birer emanetidir. Geleceğimizin teminatı onlardır. Belki anne ve babaların bir iki çocuğu olabilir. Öğretmenlerin sınıfındaki mevcut kadar, bizlerin ise Silifke genelinde 21 bin öğrencimiz var” dedi.

Suriyeli ve Güneydoğu ve Doğu illerinden gelen tarım işçilerinin çocuklarının da bu okulda okuduğunu ve bir çoğunun Türkçeyi bilmediğini ifade eden öğretmenler, “Suriyeli ve Doğu illerinden gelen bir çok öğrencimiz Türkçe bilmiyor. Bunlara Türkçe öğretmeye çalışıyoruz ama mevcut öğrencilerle aynı sınıfta olmaları öğrenimlerini zorlaştırıyor. Buna bir çare bulunması gerekir" diye konuştular.

Suriye’den gelen öğrenciler konusunda çalışma yapacağını ve gerekli mercilerle görüşeceğini ifade eden Kaymakam Cinbir, “Bu konuda dersimize iyi çalışmamız gerekir. O öğrencilerin Türkçe derslere katılabilmesi için önce Türkçeyi öğrenmeleri gerekir. Bu konuda gerekli mercilerle görüşeceğim” dedi.

Editör: Barış Köksal